Ajutor familii sărace

În Madagascar există 2 categorii de oameni care sunt vizibili: oamenii foarte bogați și cei foarte săraci. Există și o a treia și a patra categorie, dar sunt mai greu vizibile: categoria meșteșugarilor și cea a intelectualilor. Noi intrăm în general în contact cu cei mai săraci, pentru că ei încearcă să primească ajutor atunci când un străin vine să fie alături de ei.

Intrând în contact cu oamenii săraci și locuind pentru o perioadă de 2 ani într-unul dintre cele mai sărace cartiere din oraș, am început să vedem diferite nevoi cu care se confruntă. Nu poți să le vestești Evanghelia, dar fără să le dai o mână de ajutor. Nu i-am  putut ajuta pe toți, dar sunt 10 cazuri pe care le-am avut în vedere și pentru care am primit încredințare din partea lui Dumnezeu.

Unele dintre familiile pe care le-am ajutat în ultimii ani s-au schimbat, altele au rămas. Spre exemplu, am avut un bărbat cu o tumoare destul de mare la gât, dar în ultimul timp nu am mai păstrat legătura cu el. Pe mama lui Miora, băiatul cu boala oaselor de sticlă, pe care îl ajutăm cu medicamente aduse din Europa sau SUA, o ajutăm cu o mică sumă lunară.

Milanto este o femeie bolnavă și oarbă din tinerețe. A fost susținută o perioadă de o familie din Marea Britanie cu bani pentru medicamente, în special pentru ochi. Acum o ajutăm noi pentru o perioadă. Încearcă să croșeteze, dar se descurcă destul de greu.

Familia lui Rakotomamy cuprinde 8 copii, dintre care 5 merg la școală, iar unul trage la pousse-pousse, un fel de șareta, să își ajute familia. Le oferim periodic un sac de orez, ca să le dăm o mână de ajutor.

 O altă femeie de 84 de ani ne vine în fiecare săptămână la poartă să ne ceară niște orez, așa că ne este greu să o refuzăm, că abia mișcă. O altă femeie are un defect la picior și a rămas cu doi copii, pentru că soțul ei a părăsit-o. Își găsește periodic de muncă, dar nu îi aduce un venit stabil.

Ben și Jeremy sunt doi băieți care locuiesc fie cu tatăl lor, fie cu sora lor. Tatăl lor este pasionat de băutură, iar sora are 19 ani și are un bebe, al cărui tată a făcut doar copilul, apoi a devenit „dispărut.” Așa că fata se chinuie să și muncească, să aibă grijă și de frații ei și să și crească copilul.

Pentru 4 familii am oferit anul acesta 4 paturi, iar pentru 3 dintre paturi am oferit și saltele. Vă mulțumim pentru toată susținerea pe care ați oferit-o lucrării din Madagascar, pentru a putea oferi ajutor și dragoste acestor familii și pentru a le face viața puțin mai bună.

Close