Ajutor spitalizare cazuri particulare

De când suntem în Madagascar, implicați fiind puțin și în primul ajutor, în special Ioana, am întâlnit câteva cazuri în care am oferit ajutor financiar pentru cazuri mai deosebite.

Unul dintre cazuri este Miora, un mic prieten având boala oaselor de sticlă, căruia i-am oferit atât medicamente mai speciale aduse din Franța sau SUA, cât și un ajutor periodic pentru medicamente pe care trebuie să le ia în fiecare zi. Pentru cazuri mai speciale, mama lui, văduvă, apelează la noi, iar în măsura în care putem, nu ezităm să fim alături de ei.

Un alt caz în care am oferit ajutor pentru spitalizare și tratament a fost al unui tânăr, Olivier, care a suferit un accident rutier în timp ce își conducea „taxiul de Antsirabe”, o mică șaretă cu bicicletă, lovit de o mașină. Am mers cu el atât la spital, pentru că îl cunoșteam mai de aproape, am plătit doctorii să îi ofere tratament și îngrijire și l-am ajutat cu medicamentația necesară însănătoșirii lui.

Copilului lui Fenosoa și Rasoa, o familie pe care o susținem periodic, la naștere i s-a rupt piciorul în regiunea coapsei, deoarece poziția lui de naștere a fost diferită de o naștere normală. Doctorul nici nu a băgat de seamă lucrul acesta, dar după câteva zile piciorul s-a înnegrit. După ce copilul a trecut prin 2 spitale de stat, a ajuns în cele din urmă la un spital privat și un doctor specializat în astfel de tratamente, însă costurile au fost pe măsură. Vă mulțumim pentru susținerea acestui caz. Acum copilul este bine, are 6 luni și piciorul lui este bine.

Unul dintre copiii aduși la acum 4 luni este bolnav de 2 ani de tuberculoză. Din cauza sărăciei, mizeriei și a proastei îngrijiri, părinții lui nu au făcut nimic și se așteptau cumva să moară copilul. Au venit la noi și ne-au cerut ajutorul în măsura în care putem să li-l oferim. L-am internat în spital, și a stat în spital aproape 2 luni, primind îngrijire specială. Când l-a văzut doctorul și l-a consultat a spus că este un miracol că acest băiețel este în viață. A fost atacat de toate tipurile de tuberculoză cunoscute: la nivel sistemului nervos, osos și ganglionar. A fost operat și au fost duse mostre din ganglionii lui la laboratorul național, în Antananarivo. Se află sub mediamentație specializată și ne rugăm să se facă bine în timp. Rugați-vă pentru acest copil pe nume Tovo de doar 3 ani.

Close