Ciclonul Gamane a lăsat în urmă noroi și amărăciune. Am putea fi de ajutor pentru frații noștri din Toamasina?

Ciclonul Gamane a lăsat în urmă noroi și amărăciune. Am putea fi de ajutor pentru frații noștri din Toamasina?

Ciclonul Gamane a lăsat în urmă noroi și amărăciune. Am putea fi de ajutor pentru frații noștri din Toamasina?

🌀🌪️🙏🏽 𝑨𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓 𝒄𝒖 𝒐𝒓𝒆𝒛 𝒊̂𝒏 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂 𝑨𝒔𝒔𝒆𝒎𝒃𝒍𝒆́𝒆 𝒅𝒆 𝑫𝒊𝒆𝒖 𝒅𝒊𝒏 𝑻𝒐𝒂𝒎𝒂𝒔𝒊𝒏𝒂 𝒊̂𝒏 𝑪𝒊𝒄𝒍𝒐𝒏𝒖𝒍 𝑮𝒂𝒎𝒂𝒏𝒆🙏🏽🤗🍚🍱

În ultima săptămână a lunii martie Ciclonul Gamane a lovit coasta de est a Madagascarului, lăsând în urmă sute de case distruse, recolte compromise de orez și alte legume, dar și 18 morți.
Mai multe orașe au fost inundate, printre care și orașul Toamasina, oraș port de pe coasta de est, port în Oceanul Indian.
Pastorul Edmond din Biserica Penticostală ADD din Toamasina ne-a cerut ajutorul. El și-a numit biserica „Catedrala Minunilor”, deoarece crede că Dumnezeu se implică în mod supranatural și astăzi în viețile oamenilor.

Fiind prinși în alte proiecte pe care le-am dezvoltat în Marea Insulă Roșie, am făcut ce am putut, oferind ajutor în orez pentru 67 de familii (câte 5 kg de orez pe familie). Acești bani însă au fost doar pentru primele două zile de criză. Nu o putem socoti o mare implicare. Ne-am gândit să adunăm mai mult, să venim în întâmpinare nevoilor de care credincioșii se lovesc în această perioadă de foamete și dificultate, când își scot noroiul din case și încearcă să își repare mobilierul umflat de la inundații.

Mai avem câteva familii cu care suntem prieteni în această arie. M-am întâlnit în aceste zile cu viitorul pastor Angelo și soția lui, Ambinintsoa, când am mers foarte scurt să vizitez vaporul misionar medical  Mercy Ships. În perioada aceasta își fac anul de stagiu într-o biserică la țară, în apropierea orașului Toamasina. Ea este însărcinată în luna a 5-a. Mi-au povestit că s-au trezit de mai multe ori în aceste zile, atât în perioada ciclonului Gamane, cât și după, cu camera plină de apă și patul înconjurat de apa din cameră. Ei locuiesc într-o cameră pusă la dispoziție de biserica în care își fac practica pastorală. Puneți-vă în situația lor: ca Noe, cu patul înconjurat de apă. Cobori din pat în balta din camera ta. Am văzut că s-au îmbolnăvit din această cauză și trăiesc în pericolul de a se îmbolnăvi și de malarie, deoarece unde este apă stătută sunt și țânțari.

Consider că este o oportunitate pe care Dumnezeu ne-o oferă să le arătăm dragoste fraților, surorilor și familiilor văduvite de bunurile lor, ajunse unele dintre ele să locuiască în „Catedrala miracolelor”, datorită puhoiului de ape. Vă invit să ne implicăm în acest proiect și să cumpărăm orez pentru familii - să le cumpărăm măcar o tonă sau două de orez și să ajutăm câteva familii cu diferite reparații pentru casele lor din scânduri. Costul acestui proiect ar fi între 2,000-3,000 de dolari. Deja avem frați care se implică lunar, așa că ne putem deja baza pe circa 500 dolari. Însă mai avem nevoie.

După ce am trimis primii bani pentru orez, pastorul Edmond ne-a și trimis poze cu o parte din credincioșii adunați împreună și apoi cum le-a dăruit fiecăruia 5 kg de orez. Nu i-am cerut aceste poze, ci i-am cerut doar să ne dea o singură poză și avem încredere. Însă dânsul a vrut să vedem bucuria celor care primesc puțin ajutor.

Dumnezeu să vă binecuvânteze inima plină de dragoste și parteneriatul dumneavoastră!

Dumnezeu să fie lăudat în toate lucrurile!

Puteți să trimiteți banii în diferite moduri, în funcție de Biserica în care sunteți.

De obicei dirijăm aceste acte de dragoste, milă și bucurie spre organizația din România, APME - Agenția Penticostală de Misiune Externă, organizație misionară „mamă”, prin care noi suntem trimiși în Madagascar ca misionari: https://www.apme.ro/doneaza/. Vă rugăm să menționați doar: “Șaitiș Ajutorare Ciclon” sau “Șaitiș Orez după Ciclon”.

Unii dintre dumneavoastră vă aflați în USA, iar acolo ar fi mai multe variante. Vă oferim următorul link care oferă îndrumare în funcție de locul în care vă găsiți în lume:
💳 https://misiunemadagascar.ro/prin-sustinere-financiara/,
În această pagină puteți alege:
Dacă locuiți în USA: menționați „Șaitiș Ciclon Madagascar!
Zelle: dymchicago@yahoo.com - prin Discover Your Mission 
Zelle: philatreasury@gmail.com - prin Misiunea Genesis.

Sau dacă vă aflați în ROMANIAN PENTECOSTAL CHURCHES UNION USA & CANADA:

puteți folosi contul Zelle: RPU.treasury@gmail.com

puteți folosi ZelleElimRoTreasury@gmail.com

sau Zelle: Happyvalleychurchaz@gmail.com 

EUROPA și ROMÂNIA:

Banii se pot trimite direct către APME: https://www.apme.ro/doneaza/.

Dacă nu optați pentru nici una dintre aceste variante, puteți să trimiteți darul direct spre noi:
💳 Prin Revolut: mobil: +40 757 548 917; E-mail: saitis.marcel@gmail.com
💳 Prin BTPay: +40 757 548 917
💳 Prin PayPal: găsiți linkul în această pagină: https://misiunemadagascar.ro/prin-sustinere-financiara/.

Vă rugăm să menționați doar: “Saitis Ciclon Madagascar” sau “Saitis Orez după Ciclon”.
Și puteți să ne confirmați plata în mesageria Facebook sau la e-mail:
📧saitis.marcel@gmail.com
📧 ioana.saitis@gmail.com

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească toată dragostea!

Cu aleasă prețuire, Marcel și Ioana Șaitiș,

Cu copiii: Alessia, Ruth, Filip și Naomi Aina

Comentarii

Leave a Reply

Close