Colegiul Les Pigeons - un loc unde se face carte

Colegiul Les Pigeons - un loc unde se face carte

Colegiul Les Pigeons – un loc unde se face carte

Programul pe care l-am făcut pentru echipa din Anglia a cuprins câteva puncte importante, printre care și proiectele educaționale în care suntem implicați direct sau în parteneriat.

dsc_2654 Am vizitat Colegiul Les Pigeons din Talata, unde am văzut condițiile în care copiii fac școală - 12 ani de școală - de la grădiniță la liceu (clasa a XI -a - cea mai mare deocamdată). Echipa din Anglia - pastor Dorel Grec și secretar Cristi Niță, au lăsat din partea copiilor de la Biserica Penticostală Betesda din Watford, Londra, un cadou frumos pentru această școală.

Școala Les Pigeons numără acum 193 de copii și 12 dascăli și din cauza numărului mare, sunt împărțiți pe două corpuri de clădire situate în părți diferite ale comunei Talata. Pentru a putea fi aduși împreună toți acești copii, ar trebui o clădire destul de mare, ceea ce este imposibil deocamdată în această comună destul de mică.

Suntem încântați de felul în care se dezvoltă această lucrare de educație a copiilor, iar parteneriatul nostru cu ei implică pentru această perioadă câteva lucruri:

  • burse pentru 40 de copii - cei mai săraci din fiecare clasă;
  • cornuri în fiecare săptămână - între 800-1000 cornuri pe lună pentru copii și profesori;
  • ajutor funcționare școală - pentru chirie clădiri și salarii profesori - o mică sumă care să completeze la nevoile lor;
  • cadouri ocazionale care ajută la diferite mici proiecte ale școlii;

 

Comentarii

Leave a Reply

Close