Cum poti fi buzunarit in plina strada

Cum poti fi buzunarit in plina strada

Cum poti fi buzunarit in plina strada

Azi am iesit in oras – in Antsirabe, sa cumpar niste scanduri. Aveam de finalizat niste lucrari pe langa casa – plus ca aveam nevoie de niste lemn pentru a face un acoperis pentru cusca cainelui pe care il avem.

Dupa ce am cumparat lemnul, am chemat pe un barbat cu pus-pus-ul ,,un fel de sareta la noi” si i-am facut o harta, rugandu-l sa imi duca lemnul acasa. Ma gandeam ca fiind cu scuterul, il voi ajunge din urma, dupa ce voi mai face niste cumparaturi pentru mancarea pe duminica.

Asa ca m-am pornit spre casa. In drum, am vazut un tamplar care facea o banca din lemn. M-am uitat cu atentie la banca si mi-a placut cum era construita si cum era finisata. Asa ca m-am oprit sa stau de vorba putin cu tamplarul si sa ,,negociez” cam la cat ar face el o biblioteca. In timp ce discutam noi si ii aratam pe telefon o poza cu un model, am vazut ca mai multe persoane ne inconjurau cu interes. Am simtit chiar ca se uitau cu interes peste umarul meu la poza…sau la telefon?  Ma gandeam ca sunt familia tamplarului, care voia sa vada cum arata biblioteca din poza de pe telefonul mobil. Apoi am pus telefonul in geanta, iar geanta am pus-o la spate. Oamenii inca erau acolo, iar eu credeam ca sunt rudele tamplarului.  La un moment dat, am dat geanta in fata…

Apoi am urcat pe scuter si m-am indreptat spre casa.

hoti de buzunareIn fine.am ajuns acasa. La un moment dat, uitandu-ma la geanta, am vazut o taietura de aproape 10 centimetri chiar in buzunarul exterior. Am ramas foarte surprins: Mi-am agatat geanta in ceva? Apoi am luat telefonul mobil din buzunarul gentii – era si pe husa lui aceeasi taietura.

Am tresarit puternic cand am constatat ca, de fapt, se incercase asupra mea o tentativa de furt a telefonului mobil si a ce era in geanta. Tocmai era sa fiu jefuit! Ce har am avut sa fie doar tentativa, iar cei care au pus la cale acest lucru sa nu reuseasca.

Am multumit Domnului pentru ca nu mi-a fost furat telefonul si banii ce ii aveam la mine. A fost un avertisment, un puternic avertisment sa fiu atent la oamenii care sunt in jurul meu…Nu toti cei care iti zambesc pe strada sunt interesati sa iti fie prieteni. Unii au intentii rele, chiar dusmanoase cu privire la tine.

Doamne, fereste-ne de astfel de oameni si ajuta-ne sa fim intotdeauna precauti!

Comentarii

Leave a Reply

Close