Evanghelizari jungla MANAKARA

BUCURIA DE A VESTI EVANGHELIA IN DIFERITE GRUPURI ETNICE

Una dintre lucările care ne-a marcat puternic în Madagascar a fost aceea de a lucra cu sate din triburile așezate în locuri foarte izolate, în jungla din regiunea Manakara: Bara, Antemoro, Betsileo, Antaifasy, Zafisoro sau Antambahoaka.

RITUALURI ALE RELIGIEI ANIMISTE ÎN MADAGASCAR

Ca și religie sunt animiști. Ei se închină la spiritele strămoșilor, la dumnezei locali, la diferite duhuri demonice.

Vrăjitoria, tehnicile woodoo, incantațiile aduc multă durere și blestem peste unii dintre ei, iar vracii dețin puterea în triburi alături de regii locali.

Ca să obțină ploi, recolte bogate, bunăstare peste sate și familiile lor, aduc sacrificii de animale, în fiecare an, iar în cazuri disperate jertfesc chiar oameni. O vacă, simbolul prosperității, este sacrificată, iar sângele curs îl toarnă pe altarul de piatră al satului, închinându-l unui dumnezeu. Pot aduce și alte sacrificii, cum ar fi porcii sau găinile.

Vracii cheamă spiritele să primească sacrificiul prin incantații și jocuri, iar capul animalului îl fixează în stâlpul care îl reprezintă pe dumnezeul căruia i-au adus închinare.

OAMENII LOCUIESC ÎN ENCLAVE PIERDUTE ÎN JUNGLĂ

La acești oameni se ajunge foarte greu, pentru că sunt izolați în sate din junglă sau savană, iar drumuri practic nu există.

Pe cărări greu accesibile și zile în șir, cu pericole din partea bandiților, se poate ajunge.

HELIMISSION - PARTENER ÎN EVANGHELIZĂRILE DIN JUNGLĂ

Cu ajutorul Organizației Helimission, partenerul nostru în Madagascar, care are două elicoptere aici, și susținuți de echipele românești ce ne-au vizitat din SUA, Franța și România, care au plătit costul combustibilului, am reușit să zburăm de 4 ori în ultimii 2 ani de zile în 16 sate cu sute de oameni și copii fiecare și să le vestim Evanghelia Salvării în Isus Hristos.

ȘCOALA BIBLICĂ PRIN EXTENSIE MANAKARA - PREGĂTESC EVANGHELIȘTI

În Manakara, la Școala Biblică prin Extensie, parteneri de-ai noștri pregătesc evangheliști care să intre în aceste zone și să se stabilească în zonele tribale, pentru a planta Biserici.

SUSȚINEREA LUCRĂRII A 20 DE EVANGHELIȘTI ÎN JUNGLA DIN MANAKARA

Cu ajutorul dvs, în parteneriat cu APME, DYM și Misiunea Genesis, susținem pentru o perioadă limitată – 1 an – 20 de evangheliști cu câte 10 Euro pe lună fiecare, o sumă modică pentru efortul și sacrificiile pe care ei le fac acolo, pentru viața pe care și-o pun în pericol în satele tribale. Au fost cazuri în care evangheliști au fost omorâți acolo.

Close