Lumea animistă și lupta spirituală

Lumea animistă și lupta spirituală

Lumea animistă și lupta spirituală

În partea de sud-est a Madagascarului avem o lucrare spirituală de mare anvergură în colaborare cu Biserica Assemblée de Dieu. Este vorba de Regiunea Manakara, unde păstorul André, unul dintre prietenii noștri buni, a plantat aproape 40 de biserici în sate din junglă.

 

dsc_7198Aceste sate păstrează religia animistă. În ele se ajunge foarte greu, uneori durând 4 sau 5 zile de mers pe jos, ca să intri în ele.

Despre animism, închinarea la spirite, la strămoși, despre puterea fricii sub care locuiesc acești oameni și despre puterea spiritelor care le guvernează viața, voi mai scrie și alte articole, pentru că ne-am lovit de mai multe ori de această forță spirituală malefică în ultimii 2 ani.

Acum aș dori doar să vă introduc puțin, ca să vă faceți idee cât de reală este această lume a vrăjitoriei, a jertfelor care trebuie aduse spiritelor și a robiei spirituale într-un mic fragment dintr-un interviu pe care l-am dat la Credo TV în cadrul emisiunii ,,Până la marginile pământului”, coordonat de pastorul Ghiță Rițișan.

Comentarii

Leave a Reply

Close