Renovare cabinet medical de nașteri al Dr. Theos din cartierul Tomboarivo

Renovare cabinet medical de nașteri al Dr. Theos din cartierul Tomboarivo

Renovare cabinet medical de nașteri al Dr. Theos din cartierul Tomboarivo

În lunile noiembrie și decembrie una dintre lucrurile pricipale spre care ne-am orientat a fost renovarea cabinetului medical al doctorului Theos, care locuiește în cartierul Tomboarivo din orașul nostru, Antsirabe.

Doctorul Theos are acest cabinet de 20 de ani și oferă atât medical general, dar în special ajutor pentru nașteri. Multe femei din cartierul Tomboarivo merg să nască la mica lui clinică, pentru că este un bun medic. Din păcate, condițiile pe care le oferă nu sunt grozave, datorită faptului că locuiește în una dintre zonele sărace ale orașului, dar și pacienții lui sunt tot săraci și nu și-ar permite un onorariu mai mare, cum se percepe la Maternitatea catolică Ave Maria, de exemplu.

Cunoscând mai multe persoane care au trecut pe la acel cabinet și văzând nevoia în care se află cabinetul, ne-am rugat și apoi am acționat pentru îmbunătățirea condițiilor medicale.

Am renovat cabinetul sub o mulțime de forme: zugrăvit și vopsit în ulei o parte dintre cele două camere ce alcătuiesc mica clinică, pus faianță în zona de naștere, schimbat cablurile electrice, prizele și întrerupătoarele și pus neoane sau becuri, astfel încât luminarea să fie suficientă. Am cumpărat o chiuvetă mai mare și robineți noi, am vopsit ușile și geamurile, am făcut șapă într-una dintre cele două camere.

Am cumpărat mobilier nou pentru medicamente și puțina aparatură medicală pe care o are, am construit două paturi - unul de consultații l-am reînnoit, l-am modificat și i-am schimbat pernele, iar cel de nașteri l-am construit de la A la Z, pentru că unul nou era undeva spre 500 Euro. Am cumpărat și anumite instrumente medicale pe care doctorul ni le-a cerut, iar pe viitor ne vom implica din nou în partea de medicamentație.

Am cumpărat două paturi solide pentru pacienți, saltele, am adus din România niște acoperitori impermeabile pentru paturi. Ioana a pus perdele în cabinet și a mai făcut și alte aranjamente, astfel încât cabinetul să arate mai frumos, mai călduros și mai primitor.

În timpul renovării s-au născut 4 copii, deși cabinetul era în șantier - 2 fete și 2 băieți. Doctorul a fost nevoit să primească urgențele și chiar dacă nu erau cele mai grozave condiții, femeile au putut să primească ajutor medical, să rămână o zi-două la cabinet și să nască.

Investiția s-a ridicat undeva spre 1200 Euro, dar suntem mulțumitori că am putut să aducem bucurie în inimile oamenilor care și așa sunt stresați de sărăcie și probleme. Toate acestea le-am făcut în Numele lui Isus Hristos - fapt pe care l-am menționat doctorului Theos, care este un creștin tradițional ce amestecă creștinismul cu elemente animiste - tradiții ancestrale.
În acest timp am putut să întărim relația cu el, am putut să mărturisim felul în care noi îL vedem în viața noastră pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor, și ne rugăm ca Dumnezeu să atingă inima lui.

Vă mulțumim frumos pentru toate încurajările trimise pe parcursul șantierului de acolo. Vă mulțumim și pentru investiția pe care ați făcut-o cu inimă, ca acest cabinet să fie schimbat în ceva bun și sustenabil. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!

Comentarii

Leave a Reply

Close