Școala Biblică pentru copii Vestea Bună - În luptă ca David, să fii neînfricat!

Școala Biblică pentru copii Vestea Bună - În luptă ca David, să fii neînfricat!

Școala Biblică pentru copii Vestea Bună – În luptă ca David, să fii neînfricat!

Una dintre marile bucurii ale noastre este să avem lecții biblice cu copiii din Școala Biblică pentru Copii „Vestea Bună.” Este o ocazie frumoasă să împărtășim Cuvântul lui Dumnezeu cu ei, să ne jucăm împreună, să lucrăm împreună ceva legat de tema din Biblie pe care o abordăm.

dsc_5041Ne încântă aceste întâlniri pentru că ne provoacă pe noi să fim creativi, să căutăm modalități simple și relevante prin care să explicăm pasaje din Sfintele Scripturi astfel încât mintea lor să priceapă mesajul și inima lor să primească Sămânța Vieții.

David și Goliat au fost tema de săptămâna trecută, de sâmbătă. Am accentuat contrastul dintre cei doi luptători aflați față în față, căutând cel mai mare băiat din grup și cel mai mic. I-am dat uriașului capacul de la lada cu nisip și un lemn gros folosit pentru construcții, ca suliță, să iasă în evidență puterea lui, antrenamentul zilnic și diferența de gabarit.

Pe David l-am făcut cât mai mic și părea vulnerabil, un copilaș, un băiat care îngrijește oile și bate câinii cu toiagul mititel din mână. O praștie artizanală din sârmă și niște pietre din jucărie au completat armura nesemnificativă a acestuia.

dsc_4993Ceea ce am dorit să iasă în evidență a fost un Dumnezeu mare care locuiește într-o inimă mică, dar predată Lui. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, toți uriașii se vor pleca la pământ, culcați de puterea lui Dumnezeu și de autoritatea Lui cea mare. Asta am dorit să rămână clar în inima copiilor: un Dumnezeu mare care este aproape de noi, oricât de mici sau neînsemnați am părea, un Domn al Cerului ce privește pe pământ și caută inimi în care să locuiască și provocări în care să își arate slava și să îl binecuvânteze pe cel care luptă alături de El.

Versetul zilei a fost din Psalmul 37:5 - „Încredințează soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra.”

 

 

Comentarii

Leave a Reply

Close