Școala Teologică prin Extensie Antsirabe
Școala Teologică a Bisericilor ,,Assemblée de Dieu” are sediul și campusul universitar în capitala Madagascarului, în Antananarivo. Scopul ei este pregătirea și formarea de păstori care să slujească pe teritoriul Madagascarului, plantând și păstorind biserici penticostale, sub călăuzirea Duhului Sfânt.
În Madagascar există în jur de 800 de biserici Assemblée de Dieu, însă majoritatea sunt biserici foarte mici, iar lipsa de păstori pregătiți este evidentă.
De aceea, Școala Teologică din Antananarivo a decis înființarea a 10 centre de pregătire prin extensie în diferite părți ale țării, ca să atragă studeți care să se dedice în întregime lucrării de pastorație.
Scopul școlii este pregătirea de viitori păstori ai Bisericilor, un fel de pepinieră în care studenții sunt pregătiți, folosind cele 12 cursuri predate la Global University, traduse în limba malgașă și franceză, dar disponibile și în limba engleză. În timpul acesta, studenții trebuie să se dedice în întregime școlii, renunțând la muncă, învățând practic 5-6 luni în fiecare zi. Cei care consideră că pot să meargă mai departe prin credință, se pot alătura după ce primesc diploma, Școlii Teologice din Antananarivo, continuând cursurile la zi încă doi ani. Apoi finalizează studiile, devenind pentru o perioadă de 2 ani pastori stagiari pe lângă un păstor local. După stagiatură, Comitetul Bisericilor Assemblee de Dieu din Madagascar, îl deleagă să meargă ca păstor într-o anumită zonă, regiune, oraș, sat din țară, unde, fie să preia o biserică în nevoie, fie să planteze o biserică începând cu evanghelizarea pe stradă și finalizănd cu formarea unei mici comunități de credincioși.
În anul 2014, pastorul Manitra, Director Adjunct Național în Școala Teologică ADD prin Extensie, a obținut aprobarea de a înființa în orașul Antsirabe o astfel de școală teologică.
S-a primit aprobarea ca păstorii care au făcut un curs special de educație didactică și pedagogică, numit APTA, aprobat de statul malgaș, să poată preda la această școală. Deoarece eu am făcut acest modul la Institutul Teologic Penticostal din București, am fost primit în această echipă, oferind o mână de ajutor la predare cursurilor.
În anul 2014 am avut prima generație de studenți – 10 studenți - care au studiat intensiv din luna ianuarie până în mai, de la orele 8.00-16.00 zilnic, în Antsirabe. După absolvirea școlii, trei dintre ei au continuat pregătirea la Antananarivo, fiind primiți ca studenți direct în al doilea an, la cursurile la zi ale Facultății de Teologie.
În anul 2015 am avut a doua generație de studenți – au fost doar 5 studenți – dintre care unul a mers mai departe, continuând studiile la Antananarivo.
În anul 2016 nu am mai avut cursuri ale Școlii Teologice prin Extensie aici în Antsirabe, dar sperăm ca în anul 2017 să le redeschidem, cu aprobarea Centrului din Antananarivo.