Tabăra de misiune Kairos - Mărișel - iulie 2016

Tabăra de misiune Kairos - Mărișel - iulie 2016

Tabăra de misiune Kairos – Mărișel – iulie 2016

Pentru o săptămână am participat la Tabăra de Misiune Kairos, organizată ca parteneriat între APME (Agenția Penticostală de Misiune Externă) și organizația misionară Wycliffe.

Cursul Kairos este cel mai complex, dar și cel mai complet curs de misiune care există la ora actuală, care abordează misiunea din mai multe perspective: biblic sau teologic, istoric, strategic și cultural.

Kairos curs

  • Din punct de vedere biblic, cursul ne duce din Genesa până în Apocalipsa, arătând faptul că Dumnezeu dorește un popor al lui care să îL glorifice și care să ducă Evanghelia la toate popoarele pământului, ca ele să cunoască Mântuirea și Lumina lui Hristos.
  • Din punct de vedere istoric, cursul face o incursiune în evoluția sau involuția misiunii de-a lungul perioadei antice, a Evului Mediu și dezvoltarea lucrării în diferite etape de-a lungul marilor treziri spirituale din ultimele secole.
  • Din punct de vedere strategic, observăm diferitele strategii care trebuie aplicate unic fiecărei culturi astfel încât Evanghelia să atingă diferite grupuri etnice sau orașele în care locuim.
  • Din punct de vedere cultural, am discutat despre felul în care trebuie abordată o cultură și felul în care putem să ne identificăm cu o anumită cultură, ca să putem să le transmitem un mesaj al Adevărului înțeles clar de ei.

La tabără au participat cam 25 de tineri, la care s-au alăturat și câteva familii misionare, inclusiv noi, care am slujit atât prin predare, cât și prin motivare la lucrarea misionară.

Conducătorii cursului au fost Daniel Bujeniță, Director Național al Cursului Kairos, Mircea Deteșan Jr, Carmen Bițiș, Betuel Adomnică și eu, Șaitiș Marcel, care am fost primit în echipă și pregătit pentru predare.

Lucrul în grupe, temele de făcut, exercițiile de parcurs și atmosfera taberei - una de rugăciune și căutare a voii lui Dumnezeu pentru viața fiecăruia, au avut un impact semnificativ pentru multe vieți.

Mai mulți tineri și-au dedicat viața pentru a se pregăti să devină misionari în următorii ani pe diferite câmpuri de misiune din diferite țări. Dumnezeu să fie lăudat că sunt încă oameni care înțeleg ocazia de a semăna sau secera în Ogorul Evangheliei din alte țări și se dedică și acestei lucrări specifice.

 

Comentarii

Leave a Reply

Close