Un final de an.. în plină formă

Un final de an.. în plină formă

Un final de an.. în plină formă

Desi calendaristic se apropie sarbatoarea Nasterii Domnului si aici in Madagascar,  in interiorul nostru nu am reusit in prima faza sa ne acordam la tensiunea apropierii lor, cand toata lumea se pregateste de eveniment in felurite forme: cumparaturi, cadouri, mese imbelsugate, haine noi, impodobirea bradului, taierea porcului, etc.  Asta din cauza ca mintea si corpurile noastre erau acordate sa astepte acest eveniment odata cu venirea frigului si iernii. Dar aici vara este in toata puterea ei. Tocmai se termina perioada ploilor si incepe perioada cicloanelor, care va tinea in urmatoarele trei luni.

         PARTASIE CU FAMILIA - RUGACIUNI - VERSETE BIBLICE - INVATAM DIN BIBLIE ADEVARURI SAU DIN VIATA PERSONAJELOR

Totusi, faptul ca am stat in fiecare seara la partasie cu familia – intre orele 19.00 si 20.00 – si am inceput sa povestim despre nasterea Domnului, despre ingerii care aduc mesaje, despre pastori, magi, despre viata si minunile Lui, la care am adaugat versete biblice despre acest eveniment si colindele pe care le cunoastem de acasa, ne-au ajutat sa ne conectam incet la acest eveniment magnific al istoriei crestinismului.

Ii multumim Domnului Isus Hristos ca a pasit pe pamant – sa ne descopere Imparatia, pe Tatal, pe Duhul Sfant, sa ne rascumpere din pacat, sa distruga lucrarile celui Rau si sa ne faca partasi sfintirii si Imparatiei Sale. Cum spunea astronautul Armstrong : ,,Cel mai important eveniment din Univers nu l-a constituit primul pas al omului pe luna, ci pasul lui Dumnezeu in Hristos pe pamant.”

Lunile noiembrie si decembrie au fost foarte incarcate cu evenimente pline de semnificatie pentru oamenii de aici din tara.Sarbatoarea mortilor a fost punctul central pentru multe familii largite, cu ritualuri si cantece  in cinstea stramosilor morti din familie, prilej cu care e schimbat giulgiul in care sunt invelite oasele mortilor. Doua saptamani au auzit oameni cantand noaptea pana in jurul orei 3 – in cinstea celor morti. Aici inchinarea la strabuni face parte din cultura lor religioasa.

SCHIMBAREA GIULGIULUI CE ACOPERA OASELE MORTILOR
     Chiar unii crestini practica acest tip de inchinare. Daca nu participi la un astfel de eveniment, poti fi dezmostenit sau chiar ti se poate interzice participarea la evenimentele familiei.  Am asistat pe furis la un eveniment petrecut langa un mormant de langa casa noastra, dar familia largita numara in jur de 50 de persoane si nu am putut face poze.
    Dupa ce au gustat amaraciunea unui regim unui regim de tranzitie, poporul va avea posibilitatea azi sa isi aleaga noul presedinte. Din cauza loviturii de stat din 2009, tara a fost pus sub interdictie economica la nivel international si o mare saracie s-a abatut asupra populatiei.
DIN 33 CANDIDATI AU RAMAS DOI IN CAMPANIA ELECTORALA PENTRU PRESEDINTIE
       Va cerem sa va rugati ca Domnul sa dea pace si liniste in Madagascar. Lupta se da intre reprezentantii fostului guvern si ai actualului guvern – o lupta crunta – pe viata si pe moarte. Peste tot sunt reprezentanti oficiali ai ONU care sa garanteze alegeri corecte. Daca se intoarc reprezentantii poporului de dinainte de lovitura de stat la putere, oare ce se va intampla cu cei care au declansat acel eveniment ? Va inchipuiti ce incrancenare este in tara ?
   In ceea ce priveste slujirea noastra de aici – Dumnezeu ne-a dat diverse oportunitati, care intra in normal – o slujire constanta. Biserica ne-a cerut sa ii ajutam in lucrarea cu copiii. Un lucru de care copiii si membrii bisericii sunt foarte incantati sunt desenele animate biblice. Ne-au cerut pana acum sa facem 4 proiectii in duminici diferite : Iona, Daniel, Ioan Botezatorul si Nasterea lui Isus. Si mai vor si duminica asta – dupa amiaza.
        COPII FOARTE INCANTATI DE DESENELE ANIMATE BIBLICE
      Ioana, sotia mea, a fost solicitata sa slujeasca in cadrul unei conferinte de femei la nivel regional – si le-a vorbit femeilor, dar si fratilor participanti la conferinta din viata Rebecai – slujirea ei.  Vom continua sa slujim si in felul acesta ori unde vom fi solicitati – predica, conferinte, evanghelizari, echipare slujitori.
      Domnul ne-a pus pe inima cu ocazia apropierii  sarbatorii nasterii Domnului sa pregatim pachete pentru 20 de familii, vecini cu noi, oameni foarte saraci, pentru care niste orez, faina, zahar, ulei, sapun, pasta de dinti, periute, cateva fructe si jucarii inseamna o mare parte din salariul lor.
O FAMILIA CARE LOCUIESTE CU 6 COPII INTR-O BARACA
      I-am vizitat cu aceasta ocazie, le-am oferit in Numele Domnului acele pachete si i-am invitat sa ne caute si sa isi lase copiii sa participe la scoala biblica pe care intentionam sa o facem in curtea noastra in fiecare saptamana incepand cu luna ianuarie. Le-am promis sa ii ajutam si cu medicamente pentru copiii bolnavi, in limita a ceea ce avem si noi.
Acum pregatim un alt proiect de ajutorare, cu sprijinul bisericilor din Romania, pentru 50 de familii.
CONTINUTUL UNUI PACHET DE ALIMENTE
    Speram ca pana de sarbatori sa avem banii necesari sa pregatim aceste pachete – am pornit acest proiect prin credinta. Va multumim tuturor celor care oferiti din prisosul dvs un dar pentru aceste familii din Antsirabe. Mai multe detalii despre acest proiect de ajutorare le puteti afla pe siteul nostru:  www.misiunemadagascar.ro.
     La finalul acestui an Domnul ne-a incurajat cu un cuvant specific pentru lucrarea de aici, care reprezinta pentru noi un mesaj de speranta pentru anul 2014 : ,,Doamne, mari sunt minunile si planurile Tale pentru mine : nimeni nu se poate asemana cu Tine ” (Psalmul 40 :5).
        Acest cuvant este si urarea noastra pentru fiecare dintre dvs care v-ati rugat pentru familia noastra, pentru lucrarea din Madagascar, pentru poporul malgas.Va multumim pentru incurajarile dvs – trimise prin e-mail, prin mesaje, verbal – la telefon sau in alte feluri. Va multumimpentru sustinerea dvs financiara – sunteti o binecuvantare pentru noi –Domnul sa va rasplateasca fiecare banut pe care l-ati oferit pentru lucrarea din Marea Insula Rosie si sa va rasplateasca credinciosia cu care v-ati consacrat acestei lucrari !
 Cu pretuire,
           Marcel si Ioana Saitis,
cu copiii Alessia, Ruth si Filip

Comentarii

3 Comments

 1. Rusu Aura
  ianuarie 3, 2014 at 18:30
  Reply

  Domnul sa va intareasca in acesta lucrare,ma rog ptr voi,ca El sa se ocupe de toate nevoile voastre!AURA ,student CRST!

 2. Bogdan Gutu
  martie 5, 2014 at 12:45
  Reply

  Domnul sa va intareasca si sa fie cu voi! O sa ma rog pt voi ori de cate ori voi putea! Domnul sa va binecuvinteze copiii si sa va dea putere sa vestiti evanghelia!

Leave a Reply

Close