Un mini-studio ce îl dorim să fie radio FM

Un mini-studio ce îl dorim să fie radio FM

Un mini-studio ce îl dorim să fie radio FM

Toate lucrurile bune încep cu rugăciune. Și toate lucrurile pe care ni le dorim să fie mari cândva, încep cu pași mici.

De 2 ani avem în inimă viziunea unui radio al Bisericilor Penticostale Assemblee de Dieu în regiunea noastră. Am discutat deseori cu păstorii acest lucru, pentru că și ei își doresc așa ceva, ca să poată vesti mai amplu Evanghelia mântuirii în jurul orașului Antsirabe și în regiunea Vakinakaratra, unde locuim.

Anul acesta am făcut un prim pas. Am cumpărat un mini-studio profesional din România, la sfatul unor specialiști în radio. Este un kit la un preț rezonabil, nu este chiar un studio. Un studio ar implica mai multe cheltuieli. Este un pas spre viitor.

Ne-am rugat și am postit în această privință. L-am rugat pe Domnul să ne pregătească o persoană potrivită care să ne ajute într-o astfel de direcție. Și ocazia a și apărut, mai repede decât noi ne așteptam. Se numește Rivo, are 27 de ani, căsătorit,  și este dirijorul corului național al Bisericilor Assemblee de Dieu Madagascar. Pasiunea lui este media, cunoaște aparaturile profesionale, știe să mânuiască programe de studio și radio pentru că este și compozitor de muzică, dar și inginer de sunet.

El va fi responsabil de această lucrare, dar va lucra cu mine „cot la cot.” Vom forma o mică echipă din tineri studenți care să ne ajute pentru înregistrări audio, editări audio, pregătire emisiuni radio. Câteva cursuri de formare predate de Rivo, dar și de alți profesioniști din radio, le va ridica competențele și le va dezvolta abilitățile profesionale, atât pe editare, cât și pe interviuri, emisiuni și alte lucruri ce țin de un astfel de domeniu.

Pentru început vom închiria un mic spațiu unde vom crea acest studio de radio. Încă trebuie să cumpărăm un calculator și un monitor, încă un microfon și un dispozitiv de masă pentru susținere și alte lucruri, dar putem începe cu ce avem. dsc_2377-2

Azi vom avea o întâlnire cu păstorii din oraș, vom face un program și vom începe să înregistrăm cu fiecare predici, îndemnuri, sfaturi generale și specializate pe domenii de slujire: cu tinerii, cu copiii, cu femeile sau cu bărbații. Aceste mici emisiuni le vom duce deocamdată la 2 radiouri locale FM, unde vom închiria spațiu de emisie săptămânal - 1-2 ore.

Vă mulțumim frumos celor care v-ați implicat până acum în acest proiect și vă chemăm să vă rugați ca el să devină într-un an sau doi un Radio FM adevărat, care să slujească ca instrument Bisericilor din oraș pentru evanghelizare.

Comentarii

Leave a Reply

Close