Ajutor permanent - Familii foarte sarace cu multi copii

Familii foarte sarace cu copii multi

Saracia pe care am vazut-o in jurul nostru - intre vecinii nostri, oameni care intr-un fel sau altul ne-au devenit prieteni sau familii din biserica foarte sarace si cu copii multi, ne-au sensibilizat inima si ne-au devenit o povara. Asa ca, dupa ce ne-am chibzuit bine si ne-am rugat, am hotarat sa discutam cu aceste familii si sa le intocmim un fel de dosare sociale pentru a le putea oferi un mic ajutor in fiecare luna pentru completarea cu ceva la nevoile lor. Nu ne-am gandit la sume foarte mari, deoarece nu dorim ca ei sa nu lucreze si sa se increada in aceste venituri primite de la noi. De aceea, ne-am gandit ca ajutorul nostru sa fie de 30.000 -40.000 Ariary pe luna, echivalentul a 10-15 Euro, in functie de variatia cotatiei valutare.

Familia FIoana s-a ocupat de acest proiect si in final am hotarat sa sprijinim cu aceste sume constant timp de un an 5 familii malgase. Incercand sa le intocmeasca dosar, surpriza ei a fost ca unii dintre ei sa nu stie cand s-au nascut, cati ani au unii dintre copii sau chiar numele complet al copiilor. Asa ca a fost ingreunat procesul, dar am trecut peste asta.

Conditiile din casele lor sunt sub orice limita umana de trai, dar bine ca au unde sta. Camerele in care locuiesc sunt inchiriate, tencuite cu pamant scorojit si scormonit de pasari sau cu lemn. Va prezentam mai jos cele 5 familii pe care ne-am propus sa le ajutam si conditiile din casele lor, dar din motive de protectie nu le vom da numele decat celor care ni-l cer special pentru a-i sprijini.

4 Familia Y

6 Familie Z

Unele dintre aceste familii au copii de 10-11 ani care nu stiu sa scrie si sa citeasca, pentru ca nu au avut bani sa mearga la scoala. Exista scoli publice sustinute de stat, unde pretul scolarizarii se ridica anual la suma de 25 Euro, la care se adauga taxa de inscriere, rechizite scolare, haine si incaltaminte.

7 familie cu 3 copii

9 Familie 4

 

Pe viitor am dori sa deschidem un astfel de proiect - special pentru scolarizarea copiilor din cateva familii - cu scopul de a-i ajuta sa iti tina macar pentru 1-2 ani copiii la scoala, sa poata stie sa scrie si sa citeasca.

Close