Despre noi

Familia Saitis

CINE SUNTEM NOI?

Suntem familia Marcel și Ioana Șaitiș - o familie cu patru copii din Cluj-Napoca, venită și așezată de 9 ani în Madagascar și implicată alături de Bisericile Penticostale Assemblies of God din această țară, dar având în același timp și propriile noastre proiecte.

Când am venit în Madagascar, îi aveam doar pe trei dintre copii: Alessia, Ruth și Filip, însă în Madagascar ni s-a născut Naomi, cea mai mică prințesă a noastră.

Eu și Ioana am lucrat de-a lungul anilor pentru Misiunea și Studioul Speranța din Cluj-Napoca, apoi am ajuns la APME (Agenția Penticostală de Misiune Externă), unde Dumnezeu ne-a vorbit într-un mod particular după circa 4 ani de slujire să ne dedicăm viața lucrării misionare și să ne mutăm într-un context african în care să slujim oamenilor.

CE FACEM NOI?

Lucrările sau proiectele în care suntem implicați cuprind o implicare holistică, ușor de reținut dacă o numiți 4S, cuprinzând lucrări 1. Spirituale, 2. de educație - Școală, 3. de Sănătatea și 4. Sociale

S1 - LUCRĂRILE SPIRITUALE

În primul rând suntem în Madagascar pentru lucrarea spirituală - care cuprinde evanghelizări sub diverse forme: pe stradă, evanghelizări în sate și orașe, evanghelizări în junglă, evanghelizări prin radio, evanghelizări prin noua mass-media (internet, radio online creștin), lucrarea de echipare a păstorilor și liderilor din bisericile locale în cadrul unor școli biblice, ajutor în construcția de biserici în diferite părți ale țării.

Lucrarea spirituală mai cuprinde și proiecte în care educăm copiii din punct de vedere spiritual, vorbindu-le despre Isus Hristos, combinată cu lucrarea de educație în igiena personală, în vederea unei vieți sănătoase.

S2 - PROIECTE LEGATE DE SĂNĂTATE

Suntem implicați și în parteneriate medicale de mici dimensiuni, oferind prin Ioana Șaitiș prim ajutor în toți acești trei ani, ajutor cu medicamente sau un parteneriat cu o mică clinică de nașteri din Tomboarivo, Clinica Viață Nouă.

S3 - PROIECTE ȘCOLARE SAU EDUCAȚIONALE

Suntem implicați și în proiecte educaționale, având parteneriat cu 3 școli pentru susținerea a aproape 100 de copii cu burse sociale sau cu taxele școlare: Les Pigeons, La Promesse și Le Manoro.

S4 - PROIECTELE SOCIALE

Suntem implicați în proiecte sociale, oferind ajutor permanent mai multor familii foarte sărace și lipsite de mijloace de supraviețuire, oameni bolnavi, bătrâni sau oameni handicapați. Am oferit ocazional și ajutor în diferite proiecte mai extinse, cum ar fi distribuirea a 3 tone de orez în anii 2014-2016, haine și încălțăminte pentru 500 de copii în anul 2015 sau pentru 300 de copii în anul 2016.

 

 

Close