Proiecte ocazionale - alimente pentru100 familii malgase

Ajutor pentru 100 de familii malgase

Pentru ca am dorit sa deschidem o Scoala Biblica pentru Copiii din zona in care locuim, am hotarat sa discutam cu parintii lor despre aceasta intentie, sa le spunem ca suntem misionari, ca le vom vorbi despre Isus Hristos si ca sunt invitati sa participe la acele programe, insotindu-si copiii.

3 Un model de pachetAsa ca am pregatit 20 depachete cu alimente pentru 20 de familii din imprejurimile noastre. Pana la urma, ne-au rugat unii oameni cu copii mici sa ii ajutam si pe ei si am ajuns sa ajutam 30 de familii cu aceste pachete. Pachetele contineau cateva alimente de baza: zahar, ulei, faina, orez, dulciuri, saratele, fructe, caiete, pixuri si jucarii – pe care le-am dat in functie de fiecare familie. Au fost cateva familii mai numeroase 9-10 persoane, carora le-am lasat 2 pachete, ca unul era prea putin pentru atatia.

Apoi, Domnul ne-a provocat, prin credinta, sa ajutam si familiile din doua biserici, aproximativ 60 de familii. Noi nu vedeam o astfel de perspectiva, dar cu ajutorul RVE Suceava (redactor Daniela Delibas) si RVE Cluj (Anca Bordea si familia) am reusit sa strangem bani si sa completam pachete de alimente pentru 100 de familii. A fost un efort urias – intre Craciun – Sarbatoarea Nasterii Domnului si Anul Nou am fost tot intre cursuri suplimentare de limba franceza (pentru copiii nostri)- casa si piata de alimente, pentru aceste cumparaturi.

18 Biserica din AntsirabePentru ei acest cadou reprezenta valoarea a 3-5 zile de lucru. Am vazut familii care ne imbratisam la propriu pentru acest dar, desi le-am spus ca fratii din Romania le-au trimis, noi doar am intermediat. Am vazut multe vaduve si oameni batrani sau bolnavi primindu-le cu lacrimi in ochi. E un frate care in fiecare duminica vine sa imi spuna ,,Multumesc pentru ajutorul ce ni l-ati dat!”, desi au trecut doua luni de atunci aproape. Am vazut multi adolescenti si fete care sunt la final de scoala – 17-18 ani, venind si cerandu-ne si pentru ei jucarii – pe care le-am pregatit pentru copiii mici din biserica noastra. Bisericile care au primit pachetele s-au rugat special pentru fratii din Romania care au avut inima sa faca aceasta darnicie. Va multumim pentru dragostea dvs aratata fata de acesti frati si surori din Antsirabe !

 

 

Close