Construcții Biserici Jungla Manakara

37 DE BISERICI PLANTATE ÎN JUNGLĂ DE ASSEMBLEE DE DIEU

În satele din jungla Manakara am intrat acum 2 ani, susținând lucrarea de pionierat deschisă de păstorul André din Manakara.

IMPORTANȚA ȘCOLII TEOLOGICE PRIN EXTENSIE

Echipa de evangheliști și păstori care lucrează în partea estică și sud-estică a Madagascarului este formată la Școala Teologică prin Extensie din Manakara, de către profesori de la Școala Teologică din Antananarivo și de către misionari, precum Billy Wilson, misionar american în Insula Roșie.

TRIBURI ATINSE PRIN LUCRAREA EVANGHELISTICĂ

Oamenii formați la Școala Teologică prin Extensie, au fost mobilizați sub viziunea și supravegherea păstorului André să planteze 37 de biserici în multe sate din triburile așezate în locuri foarte izolate, în jungla din regiunea Manakara: Bara, Antemoro, Betsileo, Antaifasy, Zafisoro sau Antambahoaka.

RELIGIA DIN ZONELE TRIBALE ESTE ANIMISMUL

Ca și religie populară, acești oameni care locuiesc în sate sau enclave sunt animiști. Ei se închină la spiritele strămoșilor, la dumnezei locali, la diferite duhuri demonice. Vrăjitoria, tehnicile woodoo, incantațiile aduc multă durere și blestem peste unii dintre ei, iar vracii dețin puterea în triburi alături de regii locali.

LOCURI GREU ACCESIBILE ȘI IZOLATE ÎN JUNGLĂ

La acești oameni se ajunge foarte greu, pentru că sunt izolați în sate din junglă sau savană, iar drumuri practic nu există. Pe cărări greu accesibile și zile în șir, cu pericole din partea bandiților, se poate ajunge pe jos după câteva zile de aventură.

4 TERENURI CUMPĂRATE DE MISIUNEA ROMÂNĂ PENTRU BISERICI

Echipa pastorului Andre a fost perseverentă și a intrat în aceste teritorii, reușind chiar să înființeze mici biserici.

Aceste biserici sunt la început și au nevoie de un ajutor în start.

De aceea am ajutat la cumpărarea mai multor terenuri în Mahavelo, Moroteza și alte 2 sate.

2 BISERICI CONSTRUITE ÎN JUNGLĂ DE MISIUNEA ROMÂNĂ

Am oferit și ajutor financiar pentru construcția unor biserici în Salia sau Karianga. De obicei, ele sunt construite la marginea satului, pentru că nu există permisiunea de a apropia prea tare bisericile de altarele din piatră sau lemn ce reprezintă cultura religioasă animistă a satului.

MODELUL DIN JUNGLĂ DE CONSTRUIRE A CLĂDIRILOR

Clădirile de biserici în junglă sunt făcute din materiale autohtone: lemn – structura și podeaua, pereți din lemn sau nuiele împletite și apoi umplute cu pământ, sau făcute din scoarță de copac sau lemn în cele mai fericite cazuri. Acoperișurile sunt în general făcute din structură de lemn peste care se pune fie stuf, fie frunze de palmier strîns împletite.

20 DE EVANGHELIȘTI SUSȚINUȚI

În această lucrare susținem și 20 de evangheliști și familiile lor cu o anumită sumă lunară, ceea ce le ușurează puțin povara lucrării.

Close