Cornuri pentru copii

În anul 2015, în luna ianuarie, cu ocazia venirii primei echipe de păstori în Madagascar, vizitând școlile în care suntem parteneri, am decis ca în loc de bomboane să le oferim un corn fiecărui copil de la Școala La Promesse și de la Școala Les Pigeons. Păstorii români ne-au încurajat să începem un proiect mai amplu, în care să oferim fiecărui copil măcar un corn pe săptămână. Se uitau la copii cu câtă poftă mâncau aceste cornuri mari cu miere.

Ulterior, unul dintre directorii școlii ne-a povestit despre copii care niciodată nu au știut cum este gustul de aluat, pentru că părinții lor nu au făcut toată viața decât orez acasă. Așa că am decis să începem acest proiect și să îl continuăm câtă vreme vom avea finanțare pentru el. Am început prin credință, dar Dumnezeu ne-a oferit câțiva prieteni care au fost alături de noi de la început până acum.

În anul școlar 2014-2015, începând cu luna februarie am oferit cam 2500 de cornuri pe lună copiilor și profesorilor de la cele două școli, respectiv câte două cornuri în fiecare săptămână.

         În anul școlar 2015-2016 am oferit doar câte un corn pe săptămână profesorilor și studenților, adăugând însă și alți copii la acest proiect, cum ar fi Școala Biblică pentru Copii „Vestea Bună” și Proiectul Alfabetizare, astfel încât ajungem tot la 2600-2800 cornuri pe lună.

Close