Farmacia Ioanei

Am primit medicamente din România, din SUA și din Franța atât prin colet, cât și aduse de noi sau prietenii noștri care ne-au vizitat. Așa că avem o mică farmacie pe care am intitulat-o ,,Farmacia Ioanei”.

Ajutăm cu aceste medicamente pe oameni care apelează la noi, mulți dintre ei vecini din cartier, care suferă de lucruri care nu necesită îngrijiri speciale.

Pentru medicamente mai speciale, cerem ca pacienții care ne caută pentru medicamente să consulte un medic și să vină cu o rețetă, iar în unele cazuri trimitem noi pe unii dintre ei la medici cu care lucrăm și care ne cunosc bine.

O parte dintre medicamente, în special cele specializate, le oferim la 2 cabinete medicale cu care lucrăm: în Ibity și în Tomboarivo.

Pentru că unul dintre parteneriate este cu o clinică din Tomboarivo care ajută și oamenii foarte săraci, atât pe tratament general, dar și particular, având o  sală de nașteri, am primit de la o familie din Suceava material medical pentru acea sală, în special pentru partea de nașteri și îngrijire a bebelușilor.

O altă parte dintre medicamente, comprese sterile, feși și tifon, betadină și alte soluții pe care le oferim oamenilor bolnavi de la Centrul de Leproși din Mangarano. Menționăm că lepra lor este stabilizată, însă din cauza folosirii excesive a mâinilor sau picioarelor, suferă de infecții severe în urma cărora își pierd în special degetele.

Close