Prim ajutor

Ioana oferă pe lângă medicamente și prim ajutor pentru oamenii care vin cu diferite răni pricinuite în special pe lângă casă.

Majoritatea celor care ne vizitează în general sunt răciți, gripați, cu tensiune ridicată sau alte lucruri care îi deranjează.

Au fost cazuri în care copii – băieți sau fetițe – au fost răniți în timp ce erau transportați cu bicicletă, introducând din greșeală piciorul la spițe și fiind răniți destul de tare la călcâi, cu răni deschise.

A fost cazuri de arsuri – copii care au tras pe ei oala cu mâncare sau părinți care s-au împiedicat sau cu care s-a rupt scara și s-au opărit foarte tare cu un lichid fierbinte.

Au fost cazuri în care oameni s-au rănit în timp ce munceau, fie cu ciocanul, cu fierestrăul sau chiar cu flexul.

Dacă rănile pot fi îngrijite fără a fi nevoie de un consult special din partea unui medic, Ioana este întotdeaua gata să ofere ajutor, medicamentație și tratament, consemnând toate acestea și inclusiv medicamentația într-un registru de consultații.

Au fost și alte cazuri în care Ioana nu putea să ofere un tratament adecvat, precum un caz de nou născut cu piciorul rupt sau un copil bolnav de tuberculoză în stadiu avansat, pe care i-a trimis la spital și, cu ajutorul sponsorilor noștri, am susținut spitalizarea lor, părinții neavând puterea financiară de a suporta intervenții medicale mai specializate.

Close