Proiectul Didasko: Educație și valorile Scripturii pentru copiii din jurul nostru - vecinii noștri din Antananarivo

Proiectul Didasko: Educație și valorile Scripturii pentru copiii din jurul nostru - vecinii noștri din Antananarivo

Proiectul Didasko: Educație și valorile Scripturii pentru copiii din jurul nostru – vecinii noștri din Antananarivo

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐝𝐚𝐬𝐤𝐨: 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 ș𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐒𝐜𝐫𝐢𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐫𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 - 𝐯𝐞𝐜𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐧𝐨ș𝐭𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐧𝐭𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚𝐫𝐢𝐯𝐨

      Ei nu se pot deplasa prea mult dintr-un cartier în altul. Nici nu i-ar lăsa părinții lor, pentru că sunt multe pericole pe un drum de câțiva kilometri. Dar dacă nu ești departe de ei, poți fi o binecuvântare pentru ei.
        Așa a fost în Antsirabe, acum aproape 10 ani, când ne-am așezat acolo. Am locuit inițial într-o casă, înconjurați de o mulțime de vecini. Ne-au inundat curtea, deseori casa și viața! Dar i-am iubit și am considerat că merită să investim în viețile lor.
Ne-am mutat în altă casă! Dar am căutat să nu fim departe de ei, ca să le putem fi de folos. Și le-am fost! Centrul Joy4Madagascar a fost o a doua casă pentru ei. Un loc în care nu doar au primit învățătură (matematică, fizică, chimie, engleză, franceză și alte materii la care trebuiau să dea examene), ci în care au primit și cornuri, îmbrățișări, ascultare, dragoste, încurajare, pe Domnul Isus Hristos în inima lor, saltele, paturi, îmbrăcăminte, plapume la apropierea iernii, jucării și multe alte lucruri care le aduc bucurie nu doar lor, ci și familiilor lor. Au primit orez și mâncare pentru ei și familiile lor! Și unii dintre ei primesc și astăzi, chiar dacă suntem în capitală de trei ani.
      Astăzi încă avem câțiva copii din Antsirabe în care investim, chiar dacă ne-am mutat în Antananarivo. O parte dintre ei i-a luat Denisa Moldovan, care a înțeles inima noastră și viziunea noastră și a dezvoltat proiectul acolo.
     În capitală, inima noastră a rămas aceeași. Am „reînviat” Didasko cu alți copii și alți profesori. O parte dintre ei sunt copiii oamenilor cu care lucrăm. Oameni care locuiesc în aceeași zonă cu noi. De ce să nu îi ajutăm și pe ei, dacă ei sunt primii care ne ajută în proiectele pe care le facem? Așa că unii dintre ei sunt acolo, prezenți. Apoi, avem copiii din împrejurimile noastre. Ne uităm la familiile lor și vedem condițiile în care stau. Discutăm cu ei și vedem multe cazuri de părinți greu încercați, a căror copii nu au șansa de a face școală, dacă nu primesc o mână de ajutor.
     Pe unii, precum Tantely, l-am scos de la muncă, deși înainte avusese rezultate bune la școală. Dar mama lui bolnavă nu mai avea cu ce să le plătească școala lui și celor 4 copii, așa că a trebuit să îl sacrifice pe băiatul ei cel mare, de 16 ani, trimițându-l să câștige pâinea familiei. L-am reintrodus în școală pe Tantely. Am ajutat-o pe mama lui să se așeze pe picioare cu sănătatea și curajul în viață. I-am cumpărat o mașină de cusut și am ajutat-o să treacă printr-un curs mai bun de cusătoreasă. I-am încurajat să rămână alipiți de Dumnezeu, care nu-i părăsește pe orfani, văduve, năpăstuiți, bolnavi, săraci și oprimați, ci este Apărătorul și Purtătorul lor de grijă.
Iată ce înseamnă Didasko! A investi în viața copiilor, ca să facă ceva mai bun în viață, în loc să spargă pietre, să sape șanțuri, să lucreze în minele de pietre prețioase pe bani de nimic, să tragă șaretele și căruțele grele cu piatră și materiale de construcții. Se poate trăi și așa! Dar este greu și la 40 de ani ești Gata! Ești un bătrân care nu mai are putere, ești bolnav, epuizat și bun pentru groapă.
      Pentru acești copii, Dumnezeu le oferă o șansă! Prin tine, putem face o diferență în viața lor! Ești de cealalată parte a lumii și nu simți durerea lor. Dar ea este reală și crudă! De aceea, Domnul m-a făcut ambasadorul lor și îți cer să fii sensibil la durerea lor. Poate tu nu o auzi, dar eu o văd în fiecare zi, că sunt aproape de ei.
Dacă vrei să faci o diferență în viața lor, roagă-te! Roagă-te pentru copiii din Madagascar, pentru copiii din micul proiect Didasko, care cuprinde 50 de copii. Iar dacă te rogi, înseamnă că inima ta este sensibilă și la a-ți întinde mâna spre ei. Binecuântează-i ! Ajută-i! Intervin-o în favoarea lor prin gestul tău de dragoste! Poți să dărui pentru ei.
       Ambasadorul nostru în România pentru Proiectul Didasko este o distinsă doamnă și soră: Daniela Tămaș. O poți contacta pentru a susține un copil în Madagascar: daniela.tamas@gmail.com.
Sau ne poți contacta pe noi!
         Poți scana codul QR din poza de mai jos și poți trimite un „semn al dragostei tale” fie prin APME, cu titlul: „Saitis, Didasko” sau direct, prin Paypal, menționând același lucru: Didasko. „Didasko” înseamnă învățătură, educație, formare.
         Dumnezeu să te binecuvânteze, prieten drag!

Comentarii

2 Comments

  1. septembrie 12, 2023 at 11:06
    Reply

    Proiectul Didasko se pare ca face o mare diferenta in vietile copiilor aflati in nevoi. Este minunat sa vezi cum puteti aduce schimbari pozitive celor din jurul vostru, oferindu-le speranta si incurajandu-i sa ramana tari in credinta lor. Felicitari pentru tot ce faceti!

Leave a Reply

Close