Am început proiectul Alfabetizare: rechizite și haine pentru 30 de copii

Am început proiectul Alfabetizare: rechizite și haine pentru 30 de copii

Am început proiectul Alfabetizare: rechizite și haine pentru 30 de copii

Copiii din Proiectul de Alfabetizare abia așteptau să ne reîntoarcem în Madagascar. Ne-au transmis mesaje printr-o prietenă a noastră și ne-au rugat să nu cumva să nu ajungem înapoi în Insula Roșie, că ei doresc să mai meargă la școală și în acest an!

dsc_2151-2Nu i-am uitat. Am cumpărat o parte dintre rechizite și mai multe ghiozdane din România, am luat chiar și haine pentru unii dintre ei din țară, pentru că deja îi cunoaștem destul de bine pe fiecare dintre ei. Ioana îi știe pe nume, le cunoaște bine familiile și este implicată în viețile lor ca o mamă „adoptivă”.

La o primă întâlnire pe care am avut-o săptămâna trecută cu ei, le-am dat rechizite și ghiozdane. Apoi, zilele acestea am cumpărat doi baloți de haine, care vin din Marea Britanie. Pe o parte dintre haine le-am spălat, iar o parte le-am lăsat să le spele fiecare părinte acasă la el.

Au venit copiii la noi, iar Ioana a căutat pentru fiecare dintre ei 7-10 piese de îmbrăcăminte de diferite tipuri: pentru școală, pentru acasă, pentru evenimente mai speciale. dsc_2237-2Le-au probat, să vadă dacă le sunt bune, le-au schimbat, și s-au bucurat de aceste haine.

Celelalte haine le vom păstra fie pentru ei, fie vom pregăti un proiect cu îmbrăcăminte pentru copiii de la școli, adăugând alți baloți cu haine, fie le vom folosi pentru un alt proiect - Microfermă familială, în care ajutăm câteva familii să le vândă hainele rămase la bucată și să aibă un mic profit pentru îngrijirea familiilor lor.

Cu această ocazie ne-am întâlnit și cu profesorii care îi vor ajuta după școală „afterschool” - miercuri și sâmbătă după amiază, să le explice ce nu au înțeles, să îi ajute să își facă temele și să îi ajute să progreseze la școală și în rezultatele pe care le vor obține, să îi ajute să aibă încredere în ei și să fie harnici.

Comentarii

Leave a Reply

Close