Bucuria finalizării locașului de închinare pentru Biserica „Promisiunea Gloriei”

Bucuria finalizării locașului de închinare pentru Biserica „Promisiunea Gloriei”

Bucuria finalizării locașului de închinare pentru Biserica „Promisiunea Gloriei”

Această clădire nu exista în inima mea în urmă cu un an de zile. Dar Dumnezeu ne-a vorbit foarte clar că trebuie să îl ajutăm pe pastorul Tina să aibă o clădire adecvată în care să se adune cu mica comunitate din cartierul Ambohimena-Sud.

Aveau o clădire mică, mucegăită și un acoperiș plin de găuri care fusese smuls din cărămizi acum 2 ani de ciclonul care a trecut prin Antsirabe în luna ianuarie. De mai multe ori, vorbind la microfonul lor, ne-am curentat, iar când puneam desene animate cu Domnul Isus și personajele biblice pentru cei peste 100 de copii de la Școala La Promesse, care se adunau acolo la timpul de capelă, videoproiectorul făcea un fel de scurt și se oprea.

Capacitatea interioară a clădirii Bisericii

Clădirea Bisericii văzută din interior - capacitate de peste 150 persoane

Cu siguranță, Dumnezeu dorea să le asculte rugăciunile pline de pasiune, rugăciuni izvorâte și din necazurile prin care au trecut ei ca familie și a făcut în inima mea și a Ioanei un „declic”, ca să ne mobilizăm pentru a construi această clădire. Am decis să le construim o clădire frumoasă, nu foarte mare, dar încăpătoare, cu o capacitate de peste 150 de persoane.

Am pus piatra de temelie cu echipa din Franța care ne-a vizitat în luna martie 2016: Ionuț Lung, Mihai Popescu și Marinel Bota, din Biserica Penticostală Filadelfia din Paris. O familie din comunitatea lor s-a implicat cu 40% din valoarea proiectului, mobilizându-ne să ne apucăm de treabă. Apoi Dumnezeu a trimis alți și alți bani pentru proiect, de fiecare dată când credeam că nu vom mai putea continua. El a fost credincioș și noi suntem așa de recunoscători.

În luna octombrie am finalizat lucrarea, după ce am avut o pauză de 2 luni în timpul verii.

Mai sunt anumite retușuri și lucrări de făcut: pus jgheaburile pentru scurgerea apei, făcut un canal de evacuare a apei de ploaie în jurul bisericii, ușa de la intrare finalizată, un geam de pus, dar acestea sunt detalii mai mici.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în luna decembrie, în 10-11, vom avea o mare sărbătoare în Biserica Promisiunea Gloriei. Vom oficia serviciul de inaugurare al clădirii Bisericii, vom avea un botez în apă cu câțiva candidați și vom avea 4 căsătorii. Va fi o sărbătoare mare la care va participa tot Comitetul Executiv al Bisericii Assemblée de Dieu Madagascar.  Tare ne-am fi bucurat să avem oaspeți din România - pe președintele APME, pastorul Ghiță Rițișan sau oaspeți din Franța - unul dintre păstorii Bisericii Penticostale Filadelfia, Paris. Poate lucrurile se vor așeza și se va putea aranja o astfel de vizită, care ne-ar onora pe noi și lucrarea lui Dumnezeu de aici.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că până aici ne-a ajutat, am văzut puterea și îndurarea Lui, iar acest locaș de adunare este pentru a-L onora pe El și un mijloc prin care comunitatea din Ambohimena-Sud să nu mai stea în ploaie, umezeală și mucegai, ci să se bucure în condiții decente când se adună împreună la închinare.

Comentarii

Leave a Reply

Close