Din evanghelizări - Sat Moroteza, jungla Manakara, echipa din Paris

Din evanghelizări - Sat Moroteza, jungla Manakara, echipa din Paris

Din evanghelizări – Sat Moroteza, jungla Manakara, echipa din Paris

În regiunea Manakara lucrăm cu păstorul André, care locuiește în micul orășel Manakara de peste 20 de ani. A fost trimis de Biserica Assemblée de Dieu să planteze biserici în câteva grupuri etnice.

Cu ajutorul echipei care s-a format de-a lungul anilor, a reușit să evanghelizeze puțin zona sa, care este întinsă la peste 200 km pătrați, majoritatea formată dintr-un soi de junglă alcătuită din mii de dealuri și văi, păduri tropicale, mlaștini, cărări greu de străbătut și sute de sate izolate unele de altele, rătăcite în junglă.

Moroteza 2Cu ajutorul Helimission, organizație misionară care efectuează zboruri de evanghelizare, ajutor umanitar sau medical, am vizitat mai multe sate în ultimii doi ani și am organizat evanghelizări cu toți cei care s-au adunat din sate pe terenurile deschise de la marginea lor. În 3 sate: Anara, Moroteza și Mahazoarivo, am avut chiar și botezuri în apă, după ce, în prealabil, evangheliști trimiși de pastorul Andre, au lucrat 1-2 ani și au reușit să întoarcă prin mesajele și viața lor la Dumnezeu zeci de oameni.

În filmul de mai jos, împreună cu o mică echipă din Franța: Ionuț Lung, Amalia Hontău și Rodica Zăgrean, însoțiți de pastorul Hentsoa, am avut un timp de evanghelizare în satul Moroteza, între munți.

 

Comentarii

Leave a Reply

Close