Din furtuna ciclonului Chezda la limanuri bune

Din furtuna ciclonului Chezda la limanuri bune

Din furtuna ciclonului Chezda la limanuri bune

Dragii nostri,

Pe fiecare crestin care are pasiune in a-si trai credinta si a citi Scripturile, prima luna a anului il gaseste in cartea Genesei, cartea inceputurilor: inceputul omului si ale lumii, inceputul timpului si a istoriei, inceputul primelor orase, inceputul poporului Israel, inceputul planului de rascumparare al lui Dumnezeu.

Si pentru noi acest a reprezentat o fila a unor inceputuri, a intalnirii pentru prima data cu evenimente pe care nu le-am mai experimentat pana acum. Despre doua dintre aceste evenimente noi am dori sa va scriem in aceasta scrisoare.

Unul dintre ele a fost trairea ,,liveˮ - pe viu, a vijeliei unui ciclon, desi orasul nostru a fost atins doar de perimetrul exterior al ciclonului Chezda. A maturat case, copaci, acoperisuri, stapi de curent electric, podurile mai mici, a adus multe inundatii si distrugere. A lasat in urma peste 15.000 de sinistrati.

Al doilea eveniment a fost venirea unei echipe de pastori din Romania, care au stat in Madagascar pe parcursul a 10 zile, exact in perioada asta grea din punct de vedere climatic. Ceea ce parea sa fie o calatorie dificila a fost transformata prin dragostea si bunatatea lui Dumnezeu in momente de mare binecuvantare, partasie sfanta si a creat poduri intinse intre aceste doua tari si intre bisericile nascute din nou ce le reprezinta: Romania si Madagascar.

Comentarii

Leave a Reply

Close