Experiențe din lucrare: Blestem întors peste cel care îl rostește

Experiențe din lucrare: Blestem întors peste cel care îl rostește

Experiențe din lucrare: Blestem întors peste cel care îl rostește

Am fost încurajați de mai mulți păstori să povestim din experiențele pe care le-am trăit în acești ani în lucrare și care ne-au marcat viața sau ne-au învățat lecții valoroase despre Dumnezeu și despre Împărăția lui Dumnezeu.

Aveam împreună cu noi trei bărbați din România cu daruri spirituale, cu o oarecare experiență în folosirea lor. Era o seară de rugăciune în Biserica din Ambohimena-Sud. Curentul s-a întrerupt, așa că erau câteva lumânări aprinse și noi, biserica, rugându-ne împreună.

Apoi a avut loc un serviciu special de rugăciune pentru cei care doreau în particular să ne rugăm pentru ei sau aveau nevoie de o direcție specifică de călăuzire din partea lui Dumnezeu. Păstorul Tina, Mihai Popescu, Ionuț Lung, Marinel Bota și eu ne rugam pentru ei, având ca traducplasture pe guraător pe doamna Rindra. Eu eram puțin mai retras, că nu mai trecusem prin astfel de experiențe, deși m-am rugat pentru oameni în mod public sau privat de mai multe ori.

Fiecăruia dintre cei pentru care ne rugam le ceream ca înainte de rugăciune să se mărturisească păstorului Tina, dacă aveau ceva pe cuget, ca să nu descopere apoi Dumnezeu în timpul rugăciunii păcatul și în loc să ne concentrăm spre nevoie, să ne concentrăm spre mărturisire.

A venit o femeie. Șchiopăta de câteva luni și ne-a cerut să ne rugăm pentru vindecarea picioarelor ei. O dureau îngrozitor și nu știa ce să mai facă.

În timpul rugăciunii, Dumnezeu ne-a descoperit prin bărbații români că ea a blestemat pe cineva din casa ei să rămână olog toată viața. Într-un moment de supărare, ea a aruncat asupra acelei persoane aceste vorbe ucigătoare, de la Diavolul: „Să nu mai poți umbla! Să fii olog de picioare!”

Blestemul s-a întors asupra ei și a atins-o, iar ea, deși putea umbla, a început să se deplaseze din ce în ce mai greu.

Dumnezeu i-a oferit prin cuvânt profetic și o soluție: să meargă și să își ceară iertare de la persoana pe care a blestemat-o, să caute pacea, iar vindecarea picioarelor va fi darul lui Dumnezeu în urma ridicării blestemului de peste ea.

Lecția pe care am învățat-o din această experiență? Nu blestema, nu arunca vorbe grele, că ele au puterea de a ucide. S-ar putea ca aceste vorbe să se întoarcă peste tine și familia ta. Domnul Isus Hristos ne învață: „Dimpotrivă, iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri.” - Matei 5:44-4

 

Comentarii

Leave a Reply

Close