Foaie de informare Familia Șaitiș în lunile Oct-Dec 2020 din Madagascar

Foaie de informare Familia Șaitiș în lunile Oct-Dec 2020 din Madagascar

Foaie de informare Familia Șaitiș în lunile Oct-Dec 2020 din Madagascar

Dragi frați și surori, dragi frați păstori, dragi prieteni și parteneri ai misiunii din Madagascar,

Vă salutăm cu drag la acest final de an și vă mulțumim frumos pentru toată dragostea pe care ne-ați arătat-o nu doar de-a lungul anului 2020, un an greu de „război bacteriologic”, ci de-a lungul celor peste șapte ani pe care i-am petrecut pe câmpul de misiune din sudul Africii, în Madagascar.

Am dori să vă prezentăm mai jos o foaie de informare care listează în mare câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut împreună cu dumneavoastră aici, în Africa, de-a lungul lunilor Octombrie - Noiembrie - Decembrie 2020.

Dar înainte de asta, am dori să vă invităm într-un grup privat al lucrării din Madagascar, iar pe viitor cu dezvoltare în sudul Africii și în Oceanul Indian. Pentru aceasta, vă rugăm să vă înscrieți AICI.

Menționăm că puteți găsi această foaie de informare și în format pdf pentru a o putea descărca și citi în bisericile dvs, ca încurajare și ca motive de rugăciune pentru familia misionară Șaitiș Marcel și Ioana, cu copiii lor.

 Lucrări ale binecuvântării în Oceanul Indian

Suntem în al optulea (8 ani) de când ne-am mutat în această parte a lumii și putem spune că ne simțim cu adevărat binecuvântați! Nu spunem că este ușor, însă ce este ușor în viața noastră? Domnul nostru Isus Hristos le spunea ucenicilor și nouă același lucru: „În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33). De aceea, plini de încredere și recunoștință continuăm să fim prin intermediul dvs. in-strumente ale binecuvântării atât pentru poporul malgaș în mijlocul cărora Domnul ne-a așezat, cât și îndrăznim prin credință și prin pregătire să ne extindem granițele de lucru și ochii spre alte locuri din apropierea Madagascarului în viitor, atât pentru evanghelizare, cât și pentru educație, în măsura în care Dumnezeu va extinde aceste granițe.  Vă mulțumim din toată inima pentru rugăciunile dvs, pentru rugăciunile în care purtați lucrarea din Madagascar și Africa și pentru toată susținerea pe care ne-ați oferit-o din dragoste, cu toate că criza mondială a limitat resursele noastre ale tuturor.

Proiectele educaționale Didasko din Manandona și Antsirabe - 45 de copii susținuți

În Antsirabe și Manandona avem două lucrări în care susținem 45 de copii în mod aproximativ la fel: cu taxele școlare, rechizite, cursuri after-school și îmbrăcăminte - încălțăminte periodic, iar în unele cazuri cu mâncare.
La Manandona lucrăm împreună cu doamna Soa Fara, pe care am încurajat-o să continue proiectul nostru
Didasko din Antsirabe. Susținem prin intermediul dvs 35 de copii la școală cu taxe școlare, rechizite, haine și orez periodic, mai ales că perioada de criză se resimte puternic aici. Nu doar că copiii merg la o școală din comună - destul de departe - circa 7 km pe jos dus-întors, însă în „cortul” sau „copertina” pe care construit-o, acoperită cu stuf, susținem 4 profesori conduși de doamna Fara, care oferă cursuri after-school pentru mult mai mulți copii în două zile pe săptămână, miercuri și sâmbăta. Am ajutat-o cu cărți de doamna Fara, așa că a încropit o mică bibliotecă, și are întâlniri de rugăciune și studiu biblic cu localnicii. În Antsirabe susținem 10 copii complet, cu taxele școlare, rechizitele și i-am înscris în grupa de after-school pe care le-am încurajat să o deschidă Denisa și Tabita, ca o continuare a lucrării pe care noi am început-o. În plus, acestor copii le susținem și masa, iar săptămânal primesc orez din partea noastră prin intermediul prietenelor noastre misionare.

Dedicare Studio Filadelfia 1 Antsirabe - al treilea studio construit pentru emisiuni evanghelistice și evanghelice

În luna noiembrie, într-o dublă sărbătoare a Bisericii Assemblée de Dieu Mahafaly, care sărbătorea în același timp împlinirea a 15 ani de la plantarea Bisericii penticostale în Antsirabe, am sărbătorit și inaugurarea Studioului Radio Filadefia Antsirabe, pe care l-am construit în lunile iunie-septembrie 2020. Am adus studioul - aparatura și mobilierul pe care îl aveam la sediul închiriat al Misiunii românești din Antsirabe și l-am instalat în această cameră mai mare, special concepută pentru a fi un studio pe termen lung și chiar un radio pe viitor, dacă Dumnezeu
va deschide oportunități. Am avut ca invitați la inaugurare pe păstorii din regiunea Vakinankaratra, în jur de 10 păstori, pentru că erau încă restricții de circulație, iar în biserică s-au adunat peste 200 de persoane ca să sărbătorească cele două evenimente împreună. Ne-am rugat cu păstorii și biserica pentru această lucrare și i-am
încurajat să folosească Studioul pentru a face emisiuni care să schimbe viețile și inimile oamenilor din orașul Antsirabe și din alte orașe cu acest instrument puternic pe care Dumnezeu ni la pus în această vreme la dispoziție în Antsirabe. În acest Studio au rămas ca parte a echipei noastre Filadelfia din Madagascar trei persoane: pastorul Naina Sylvain, Michael și Andry, care, împreună cu păstorii din regiunea Vakinankaratra crează emisiuni radio pentru mai multe radiouri cu care lucrăm în regiune: pentru Antsirabe, pentru Antanifotsy și pentru Ambohimandroso.

Seminarul Teologic - bucuria de a preda studenților în două trimestre

A început anul universitar la Seminarul Teologic ADD și studenții s-au întors din vacanță - unii dintre ei nici nu au mai plecat, ci doar și-au găsit de lucru în Antananarivo. Profesorii s-au bucurat să se întâlnească și ei, pentru că o mare parte nu s-au putut întâlni din cauză că orașele au fost blocate în Madagascar din cauza Covidului. Studenții sunt împărțiți pe trei ani, circa 100 de studenți în total, iar profesorii au reintrat aproape în normal din luna octombrie. Eu am două cursuri pe care le predau în fiecare an - Evanghelia după Ioan și Epistolele 1,2, 3 Ioan și în al treilea trimestru voi preda Faptele Apostolilor sau poate un alt curs care este necesar a fi predate. Sunt recunoscător pentru că pot sluji atât Bisericii ADD în felul acesta, cât și studenților, deoarece a edifica studenți, care să fie viitori păstori, este pasiunea mea - predau cu mare drag!!!

Slujire în Antsirabe, Antanifotsy, Ankadikely, Ivato și alte împrejurări

În aceste luni am slujit cu dăruire nu doar eu, ci întreaga familie, în diferite feluri: evanghelistic, ajutor social, ajutor medical, educațional - Ioana preferând mai ales partea medicală, ajutându-le pe Tabita și Denisa cu cabinetul medical, iar acum implicată într-un plan de evanghelizare și slujire medical mai complex care se pregătește în Antananarivo pentru luna martie 2021. Eu am slujit în special prin predicare, încurajare oameni, rugăciune pentru ei, edificare în grupuri de tineri. Am slujit prin botezuri alături de păstorul Naina, iar în decembrie am fost implicat în ordinarea studenților de la Seminarul Teologic Assemblée de Dieu ca păstori la Adunarea Națională a păstorilor din Biserica Assemblée de Dieu și în biserici. În imagini mă rog la ordinarea păstorilor Jean Geralde, și apoi a familiei pastorale Rakotomalala Rijaniaina și Ando, fiul și nora președintelui Bisericii ADD, Rijamamy Be Arthur Lala, reales președinte pentru următorii 5 ani.

Mama lui Marcel a plecat în mod „fulgerător” Acasă

În a doua parte a lunii noiembrie, în România, tata a fost foarte tare bolnav de Covid-19 încât a ajuns la spital în alt oraș, în Negrești-Oaș, iar noi am fost foarte necăjiți ca nu cumva să moară. Orașul Satu Mare, unde locuiesc ei era stare de urgență și s-a închis. Apoi, când tata a venit acasă, după aproape două săptămâni de spitalizare, mama a fost luată de ambulanță și dusă la spital pe terapie intensivă, decedând după aproape două zile de intubare. Investigațiile au arătat că nu avea Covid înaintea decesului, însă ceva a generat problemele cu inima, cu rinichii și cu plămânii, care a făcut ca corpul să cedeze. Din Madagascar nu am putut să facem nimic, decât să ne rugăm, să sperăm, să așteptăm un miracol și apoi să trecem prin șocul despărțirii de mama. Nici măcar nu am putut să mergem la înmormântare, că Madagascarul este închis. Greul cel mai mare cu înmormântarea și celelalte lucruri au revenit fratelui meu, Florin și surorilor mele, Cosmina și Geta și familiilor lor, dar și tatei, slăbit încă de boală. Nici sora mea mai mare nu a putut ajunge în România la înmormântare, fiind blocată de închiderea granițelor. Avem speranța Învierii, însă este grea despărțirea. La revedere, dragă mamă! Ne va fi greu să nu ne mai răspunzi la telefon, iar când vom ajunge în România ne va fi greu să vedem casa părintească fără dumitale! Ne vedem la Poarta lui Beniamin, când Hristos va reveni și vei învia!

Mutare în Antananarivo la final de an - o provocare uriașă de mișcare în lucrare

La finalul lunii noiembrie, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne-am mutat din Antsirabe în capitala Antananarivo. Dumnezeu a făcut un mare miracol și am găsit o casă bună în care să ne mutăm, la marginea capitalei, în comuna Ivato. Nu este foarte departe de Seminarul Teologic. Provocări: căldura din Antananarivo mai ridicată ca în moderatul Antsirabe, țânțari mai mulți, care ne obligă să ne punem deasupra paturilor plase anti-țânțari, ca să ne ferim de malarie, mai multă atenție în traficul infernal din capitală, foarte neglijent, poluare excesivă, prețurile mai mari la toate produsele alimentare și costul de viață mai ridicat. Ioana a muncit cel mai greu ca să împacheteze toată casa, ajutată de noi și de o echipă de tineri din Biserica Mahafaly Antsirabe și a condus operațiunea de mutare, care a însemnat trei camioane încărcate cu lucrurile din casa noastră și Centrul misionar Joy4Madagascar. Îi suntem recunoscători Domnului pentru că deși a fost o uriașă provocare, am reușit să ne mutăm cu bine în capitala Madagascarului.

Fanja de la Leprozeria din Mangarano vindecată de cancer!

Cred că este mai bine de un an de când familia noastră și Denisa Moldovan o susținem pe Fanja în lupta ei împotriva
cancerului. Am cerut în câteva rânduri fraților din mai multe comunități să se roage pentru ea. A fost operată de două ori și s-a încercat scoaterea ganglionilor canceroși din corpul ei din diferite locuri: gât, piept, zona brațului. A făcut citostatice, apoi nu au mai avut efect. A mers pentru a face alt tip de radiații, iar înainte ne-am rugat cu ea și i-am făcut ungerea. Ea spune că a simțit că ceva s-a întâmplat în viața ei după ce i-am făcut ungerea. Este ca și cum tumoarea canceroasă i s-a strâns în niște pungi, iar doctorul printr-o altă operație i le-a scos cu tot cu rădăcini, susținând după aceea că este vindecată. Am fost atât de fericiți pentru ea! Soțul ei s-a întors acasă, că plecase
de acasă când a auzit că ea ar putea muri și că este plină de cancer. Ne rugăm pentru viața Fanjei. Ne rugăm ca această vindecare să rămână cu adevărat deplină peste viața ei! Ne rugăm ca viața Fanjei să fie scumpă înaintea Domnului.

Gânduri de mulțumire, recunoștință și urări legate de Nașterea Domnului și Noul An 2021!

Vă mulțumim din toată inima pentru inima dvs de lucrători în Secerișul sfânt la marginile lumii, prin dragostea pe care ați arătat-o în primul rând nouă, apoi prin noi ați arătat-o poporului malgaș căruia îi slujim în parteneriat cu dvs cu drag! Dumnezeu să vă răsplătească iubirea, eforturile și sacrificiile pe care le-ați făcut de dragul Lui și a Evangheliei Păcii! Cu ocazia apropierii sărbătorii Nașterii Mântuitorului și Domnului nostru, Isus Hristos, vă dorim ca dragostea lui Dumnezeu și a Fiului Său, născut în Betleem și bucuria Duhului Sfânt să vă umple inimile și casele dvs, iar viața nouă pe care El o oferă în dar să fie cunoscută de toți cei care încă nu o cunosc din familiile noastre ale tuturor! Sărbători fericite!

                              Cu aleasă dragoste, din Oceanul Indian, familia Marcel și Ioana Șaitiș,                                        împreună cu copiii noștri Alessia, Ruth, Filip și Naomi Aina

Comentarii

Leave a Reply

Close