Heinz, prietenul „rătăcit” din junglă

Heinz, prietenul „rătăcit” din junglă

Heinz, prietenul „rătăcit” din junglă

În călătoriile pe care le facem pentru evanghelizări în satele din întinsa junglă a regiunii Manakara, alimentăm din când în când în inima pădurii tropicale, la Heinz.

DSC_6929Heinz are o poveste de viață interesantă. La bază este inginer mecanic. Dar s-a reprofilat în tinerețe, devenind căpitan de navă. A călătorit în toată lumea cu nava lui. A văzut multe țări și orașe. A avut o familie și copii, de origine venind de la intersecția Elveției cu Franța și Germania, el fiind elvețian. Vorbește mai multe limbi cu ușurință.

După moartea soției lui s-a mutat în Madagascar ca și misionar. A ales jungla și a ales să facă un Orfelinat pentru copiii din mai multe sate, abandonați sau supraviețuind pe la rudenii de-ale lor cu o capacitate de 40 de paturi. S-a recăsătorit între timp cu o femeie malgașă și are doi copii mici cu ea.

Pe ruta națională Manakara - Farangana a cumpărat un teren în mijlocul pădurii tropicale și apoi l-a amenajat într-un orfelinat în formă de triunghi, ca un simbol al crezului său în Trinitate.

Este fantastic ce poate face un om determinat în mijlocul junglei tropicale. De la un container adus acolo, în care a trăit ani de zile, la un centru misionar și orfelinat, nu a fost o viață ușoară.

Dorința lui este ca pe viitor să se găsească o familie de medici care să se mute în junglă la centru și să le fie de ajutor copiilor pe care îi adăpostește la Orfelinat.

 

 

Comentarii

Leave a Reply

Close