Hristos a Inviat! O realitate care starneste controverse, discutii si pasiuni puternice

Hristos a Inviat! O realitate care starneste controverse, discutii si pasiuni puternice

Hristos a Inviat! O realitate care starneste controverse, discutii si pasiuni puternice

Am cumpanit bine in ce priveste titlul acestei scrisori. Ne gandeam sa nu sune discordant sau deviant pentru unii, dar cat am incercat sa cautam, nu am gasit decat sinonime care nu spuneau destul de clar intentia noastra de a sugera conflictul ce s-a produs in jurul unui Mormant gol, dar si energiile pe care le-a starnit in ambele tabere : ucenici si dusmani. Cert este faptul ca ISUS ESTE VIU, oricat s-ar chinui unii sa tagaduiasca acest adevar.

Unii, dusmanii, ca Saul din Tars si ceata Sinedriului evreiesc au avut o asemenea PASIUNE REA in inimile lor, incat au cautat sa curme vietile ucenicilor care proclamau plini de indrazneala evenimentul ce a marcat asa de profund viata lor.

Dar nu s-a putut opri cursul istoriei crestine prin zecile de persecutii pornite cu ferocitate de dusmanii Vietii, orice nume ar fi purtat. Dimpotriva. Sangele varsat a creat alti si alti crestini, alti si alti adoratori ai Hristosului Inviat.

  

 Flanelograful pe care noi il utilizam la Scoala Biblica pentru Copii Vestea Buna cu scena mortii, nasterii si glorificarii Domnului Isus Hristos in ceruri in acelasi timp

Scriem aceste cuvinte amarati de realitatile dure din Africa, din apropiere de noi, din Kenia, unde sute de oameni tineri, copii sau batrani platesc cu viata credinta lor. Totusi suntem incurajati ca exista oameni care tin inca sus Steagul Domnului plini de indrazneala.

 In Kenia la Universitatea Garissa au fost omorati 147 de tineri studenti crestini

 Amarati ca, aici in Antsirabe, in centrul orasului, in ziua in care Bisericile iL proclamau pe Hristosul cel Inviat, se turnau in halbe zeci de tone de alcool si de bere, iar oamenii se inghesuiau sa uite adevarata semnificatie a Pastelui si sa se inchine lui Bachus si stapanului Sau, Diavolul.

 Festivalul berii in fiecare an in centrul orasului Antsirabe

De cealalta parte, suntem recunoscatori pentru PASIUNEA ucenicilor Domnului de a proclama cu indrazneala Evanghelia, in ciuda dificultatilor si de a face lucrarile lui sfinte. Avem increderea ca Hristosul Cel Viu este Biruitorul, ca dincolo de moarte exita VIATA VESNICA, si ca, in cele din urma, ,,orice genunchi se va pleca in Numele Lui.ˮ - Filipeni 2 :10

Tocmai aceasta realitate a Mormantului Gol a creat in apropierea Pastelui energii noi in inimile noastre si ne-a remotivat atat in Proclamarea Evangheliei, cat si a veni in ajutorul sfintilor de aici pe diverse planuri, ca sa le intarim si sa le inradacinam si mai tare credinta in aceasta realitate a Invierii.

Comentarii

Leave a Reply

Close