În jungla din Manakara și Mananjary cu echipa de la Misiunea Genesis

În jungla din Manakara și Mananjary cu echipa de la Misiunea Genesis

În jungla din Manakara și Mananjary cu echipa de la Misiunea Genesis

Colaj-Jungla1

Așa cum v-am promis în scrisoarea trecută, revin cu informații din călătoria echipei Misiunii Genesis – păstorul Ilie Tomuța, împreună cu fratele Petru Amarei, președintele RTN Chicago, pe care au făcut-o în Madagascar în perioada 12-24 mai 2015.

Una dintre lucrările frumoase și binecuvântate pe care am făcut-o împreună au fost două zile de evanghelizare în junglele din regiunea Manakara și regiunea Mananjary. În aceste două zile a zburat cu elicopterul în sate greu de atins, pentru că nu există drumuri spre ele, ci doar cărări greu de străbătut din cauza distanțelor și teritoriului accidentat.

Împreună cu pastorul regional al Bisericilor Penticostale Assemblée de Dieu, pastorul André, am ajuns în sate mari, de sute de persoane, unde el a început deja micuțe biserici, dar unde încă puțini oameni s-au convertit. Am reușit să ajungem în Manampotsy, în Mahavoky Nord și în Mahavoky în prima zi. Căldura era copleșitoare, umiditatea la fel, praful din belșug peste tot. S-au adunat câteva sute de oameni și au ascultat predicile rostite de noi. Unii oameni s-au arătat deschiși față de mesajul Evangheliei. În satul Manampotsy, după ce am predicat la marginea satului, am mers cu toată lumea adunată acolo până în centrul satului, unde era un stâlp-idol mare înfipt în pământ. Acela era unul dintre dumnezeii care ocroteau satul lor. Acolo am cântat cântări și ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă ochii acestor oameni și să accepte Lumina în inimile lor. Apoi am ieșit în afara satului, unde era o micuță biserică, rod al muncii misionarilor locali, expulzată afară din sat, ,,să nu îl spurce”, unde ne-am rugat și am intonat cântece de laudă lui Dumnezeu și ne-am rugat pentru câțiva oameni.

Comentarii

Leave a Reply

Close