Îngerii ocrotitori nevăzuți ai lui Dumnezeu

Îngerii ocrotitori nevăzuți ai lui Dumnezeu

Îngerii ocrotitori nevăzuți ai lui Dumnezeu

Unul dintre piloții Helimission cu care mergem noi mai des în junglă este Andi Schilling. Provenind din Elveția, a lăsat frumoasa lui țară și de 4 ani locuiește în Madagascar ca și pilot misionar împreună cu soția lui, Elisabeth.
DSC_6817-001La început Andi era distant față de noi, românii. Noi eram destul de relaxați în relația noastră cu localnicii din satele din junglă, care uneori ne înghesuiau, mai să ne sufoce. Odată, chiar la începutul parteneriatului nostru, în timpul unei evanghelizări la câteva sute de oameni și copii, unii dintre copii malgași prezenți au atins elicopterul. Elicopterul are câteva părți destul de sensibile, iar o stricăciune ar fi însemnat să rămânem în junglă. El s-a supărat destul de tare pe noi pentru acest fapt, dar după o jumătate de oră i-a trecut.

Stând cu noi la masă în locul în care eram cazați, în micul oraș Manakara, a exclamat la un moment dat după ce a ajuns să ne cunoască mai bine: „Acum chiar încep să vă iubesc pe voi, românii!” Ne-am distrat copios de felul în care a zis-o.

Ne-a povestit din experiențele lui de pilot misionar cu Dumnezeu în desele misiuni pe care le face în marea Insulă Roșie.

Andi Schilling pe elicopterOdată a ajuns într-un sat, unde a rămas două zile cu echipa cu care a zburat. Au lăsat elicopterul lângă sat, pregătit după aterizare și au dormit în sat. Avuseseră o zi lungă cu evanghelizare și cu ajutor medical. Noaptea au rămas într-una dintre casele puse la dispoziție de regele satului. Au cerut regelui ca cineva să păzească mașina zburătoare, dar el i-a asigurat că este în ordine elicopterul.

A doua zi, după un alt timp de evanghelizare, și-au luat rămas bun de la localnici și au decolat spre capitală, spre Antananarivo.

După mai multe luni, au ajuns din nou în acel sat din junglă. Între timp, o parte dintre oameni s-au convertit. Unul dintre cei care s-au convertit era cunoscut în sat ca om rău, bătăios și plin de ură. El avea un grup de prieteni cu care atacau diferite sate mai mici și le jefuiau. Acum Isus Hristos domnea în viața lui.

Acesta s-a apropiat de Andi și l-a întrebat la un moment dat: Unde sunt cei patru prieteni înarmați cu care ai venit data trecută la noi? Andi a rămas surprins. Nu adusese cu el nici un prieten înarmat până atunci.

Atunci acel bărbat i-a povestit că au pus la cale un atac asupra elicopterului când ei au venit prima dată și au adus Evanghelia împăcării cu Dumnezeu, dar ei au văzut că odată cu echipa de misionari, din elicopter au ieșit 4 bărbați înarmați care au păzit elicopterul în acele două zile din 4 părți. Noaptea, când ei plănuiseră să atace, acei bărbați înarmați erau încă acolo, în jurul elicopterului, așa că nu au îndrăznit să atace.

Andi a rămas uimit de cele ce povesteau ei. El nu aduse nici un bărbat înarmat cu el, cu atât mai mult patru, care nu ar fi încăput în elicopter pe lângă echipa evanghelistică. A înțeles că aceștia au fost îngerii lui Dumnezeu ocrotitori, pe care el și evangheliștii nu îi vedeau, dar cei din sat i-au văzut.

Ne surprinde ocrotirea lui Dumnezeu și suntem recunoscători că folosește lucrurile supranaturale, cum sunt îngerii, nevăzuți de noi, dar totuși, prezenți alături de noi în cele mai dificile situații. Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru aceste fapte care ne încurajează să rămânem fermi în El, chiar în cele mai rele situații ale vieții!

 

Comentarii

Leave a Reply

Close