Intr-o lucrare noua cu pasi mici: Constructia Bisericii din Manakara - parteneriat cu echipa americana si biserica locala

Intr-o lucrare noua cu pasi mici: Constructia Bisericii din Manakara - parteneriat cu echipa americana si biserica locala

Intr-o lucrare noua cu pasi mici: Constructia Bisericii din Manakara – parteneriat cu echipa americana si biserica locala

 Unii dintre prietenii si partenerii nostri in lucrare sunt fratii din Biserica Manakara, la marginea junglei. Impreuna cu ei si cu echipa americana am dezvoltat o lucrare de evanghelizare in zona.  

Pastorul misionar Billy Wilson, care locuieste in Manakara, se ocupa de Scoala Biblica prin Extensie care echipeaza lucratori. Acestia intra in toate satele din zona si in satele din jungla si le vestesc Evanghelia lui Hristos bastinasilor. 

 Cum arata cladirea bisericii din lemn din Manakara din interior

  Populatia este animista si se inchina la spirite, la stramosi si la dumnezei locali. Noi ii ajutam la partea de evanghelizare, sustinand o parte dintre cheltuielile lucratorilor ce intra in jungla cu Vestea Buna. Din cand in cand ii vizitam sa ii incurajam, dar sunt la peste 500 de km de noi, o zi si jumatate de mers cu masina pe drumurile grele ale Madagascarului. Dar avem inima pentru lucrarea lui Dumnezeu din acea zona si suntem deschisi.
Biserica plantata in jungla de pastorul Andre

 Biserica plantata intr-un sat la marginea junglei - daramata de ciclon acum o luna

    Pastorul André este un fel de episcop zonal al Bisericilor Penticostale ADD. Biserica lor a plantat in regiune peste 30 de mici biserici in sate si paduri. De 20 de ani s-a ocupat tot de asta, in cele mai multe cazuri fiind singur si izolat. Cladirea Bisericii lor a ramas tot de lemn, pentru ca interesul lui erau puii, bisericile mici.
Anul acesta a inceput constructia Bisericii lor, biserica mama. Echipa americana din Assemblee de Dieu, colegii nostri, i-au daruit doua structuri metalice venite din America in container. Contin cativa stalpi si acoperisul metalic. Ele au fost puse pe o fundatie de catre o echipa de lucru compusa din americani si malgasi.
Fotografie facuta de pastorul misionar Billy Wilson cu structura
  Dar a fost nevoie si de pereti. Asa ca pastorul André ne-a rugat si pe noi sa ii dam o mana de ajutor. Si Dumnezeu ne-a vorbit in sensul acesta. Asa ca, cu ajutorul dvs am trimis prin credinta banii pentru o parte dintre pereti. Nu stiu daca ii va ajunge pentru toti, dar atat am putut noi contribui deocamdata.
 Biserica cum arata initial - poza facut in momentul daramarii unor parti din pereti - photo Billy Wilson
 Noua constructie metalica si peretii pe jumatate ridicati - photo Billy Wilson
 Faza in care se gaseste biserica din Manakara acum - peretii ridicati
   Va chemam sa va rugati pentru aceasta lucrare. In zona mai sunt cateva biserici de lemn doborate total de cicloanele din acest an. Pe viitor vrem sa le fim partasi si in aceasta lucrare. Cu pasi mici, prin credinta, dar si prin intelepciune.
Cateva secvente din lucrarea de constructie din Manakara
Inchinare in Biserica din Manakara - la marginea junglei

Comentarii

Leave a Reply

Close