Mai frumos nici îngerii nu cântă, ca acei din Valea Plângerii - Leprozeria Mangarano

Mai frumos nici îngerii nu cântă, ca acei din Valea Plângerii - Leprozeria Mangarano

Mai frumos nici îngerii nu cântă, ca acei din Valea Plângerii – Leprozeria Mangarano

Există un loc în Madagascar din care mă întorc întotdeauna binecuvântat și plin de recunoștință. Este Leprozeria din Mangarano.

Poate vă întrebați: Dar ce găsești așa de special acolo?

Găsesc niște oameni cu mâinile întinse, doritori să îți strângă mâna, dar neputând să facă asta. Găsești oameni care te cheamă în casele lor să te rogi pentru ei, case mici, sărace, fără saltele pe pat sau cu paturi care au doar cadrul dsc_2829-2exterior...și nimic mai mult. Găsești oameni care cântă lui Dumnezeu cu multă inimă, deși doar inimile câtorva dintre ei sunt cu adevărat atinse și schimbate de Duhul lui Dumnezeu.

Le dau bomboane la final de întâlnire copiilor din aceste 17 familii de leproși așezați la marginea comunității Mangarano (cam 50 de persoane cu tot cu copii). Dar vin și adulții. Atunci îmi plânge inima, mi se frânge. De ce? Că își întind fiecare cioatele care au mai rămas dintr-o palmă și încearcă cumva-cumva să prindă acea mică bomboană în palme, că degete nu mai au. Acea imagine nu vrea să plece din inima mea nicidecum.

Am fost și în octombrie la Mangarano. De fiecare dată avem timp de rugăciune, cântare și predicare a Evangheliei cu ei. Doamna Maria, supravegheatoarea lor, a plecat din localitate, așa că nu am avut cheia de la capela luterană.

img_3414După ce am intrat în fiecare casă și ne-am rugat special pentru ei, familii mai mici sau mai numeroase, ne-am adunat împreună în ceea ce am putea numi curtea leprozeriei.

Musafirii din Anglia de la Biserica Penticostală Betesda din Watford, Londra, au avut gânduri excepționale pentru ei. Pastorul Dorel Grec a făcut chemarea la o decizie pentru Dumnezeu. Cristian Niță a vorbit despre efortul făcut de cei patru prieteni ai ologului de a-l aduce pe prietenul lor înaintea Domnului Isus Hristos, unde a primit iertarea de păcate și vindecarea.

Noi, românii, ne-am așezat într-o astfel de poziție față de acești oameni amărâți din Mangarano. Rugăciunile noastre pentru ei, ajutorul oferit de fiecare dată (de data aceasta 10 saltele de burete, 100 kg de orez, 1 sac de îmbrăcăminte și o pungă de medicamente), vizitele pe care le facem acestor oameni, toate vor fi răsplătite de Dumnezeu.

Merită să vii odată cu noi la Leprozeria din Mangarano. Te vei întoarce complet schimbat. Vei găsi recunoștintă în lucrurile pe care nu le-ai băgat până acum în seamă în viața ta.

Vă mulțumim din inimă pentru că sunteți în ace astă lucrare alături de noi și alături de Misiunea Norvegiană care s-a implicat între ei peste 100 de ani. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!

Comentarii

Leave a Reply

Close