O lume diferită de la căpătul lumii - Mamisoa (plină de bunătate)

O lume diferită de la căpătul lumii - Mamisoa (plină de bunătate)

O lume diferită de la căpătul lumii – Mamisoa (plină de bunătate)

Este tare interesant să fii între oamenii de pe coasta Oceanului Indian. Este o lecție de viață deosebită pe care ne-o dă Dumnezeu nouă, ca europeni cu așteptări, ajunși aici, la marginea pământului.

dsc_3771La început, acum 3 ani, când am ajuns aici, spre Manakara, înainte de a începe lucrarea din regiunea Manakara, mă deranja mirosul lor înțepător când erau în jurul meu.

Mă deranja felul cum ei se închină - prin dansuri și strigăte războinice, felul zgomotos în care băteau la tobe sau țipau în difuzoarele din micile biserici, legate la un generator ce zbiera în afara clădirilor din bambus și lut ale bisericilor.

Acum mă simt acasă între ei. Duhul lui Dumnezeu îmi atinge inima când ne închinăm împreună. Plâng împreună cu ei, mă bucur împreună cu ei. Inima mi se înalță în închinare și mulțumire între ei. Văd inimi atinse, vieți schimbate, Duhul lui Dumnezeu, multicultural, uitându-se la inimi frânte și inimi doritoare după CER.

mamisoa-plina-de-bunatateAm rămas același - fără zbâțâituri, fără dansuri, fără exagerări. Dar inima mea este schimbată. Îi iubesc pentru ceea ce sunt și îi sunt recunoscători că sunt așa de diferiți de mine. Dumnezeu iubește toate culturile! Dumnezeu iubește diversitatea! Dumnezeu este MINUNAT!

Uitați-vă la acest video și veți vedea o femeie dansând ca și David. Nu încurajez dansul, dar în cultura lor este felul suprem în care se închină unui rege. Este cea mai magnifică formă sub care îl poate onora pe un rege. Această femeie, Mamisoa (plin de bunătate), are peste 50 de ani. Este oarbă de un ochi. A luat decizia de a-L urma pe Hristos cu toată viața ei. Am botezat-o în apă cu această ocazie. Este o lecție de dăruire pentru mine. Este o lecție în care ea, o femeie simplă, din junglă, oarbă pe jumătate, a ales să se dăruiască total Domnul și Mântuitorului ei.

Oare câți astăzi mai își sparg vasul  de alabastru cu parfum scump ca Maria, îl pun pe capul lui Isus, se pleacă apoi la picioarele Lui, îi sărută picioarele și i le spală cu lacrimile ei, ștergându-le apoi cu părul ei? (Matei 26:7)

Doamne, dă-ne o inimă plină de bunătate!

Comentarii

Leave a Reply

Close