Pași mărunți, dar siguri în proiectul Radio „Aripile Credinței”

Pași mărunți, dar siguri în proiectul Radio „Aripile Credinței”

Pași mărunți, dar siguri în proiectul Radio „Aripile Credinței”

Fiecare proiect a fost la început un vis. Încet, cu rugăciune, planificare și acțiune, visele au început să fie transformate de Dumnezeu în realitate. Apoi ele au devenit proiecte sau lucrări dezvoltate pe măsura trecerii timpului, necesitând echipe care să le gestioneze, nu doar o singură persoană.

dsc_2117 Ceva asemănător am început și proiectul legat de radio. Nu este un radio propriu-zis. El există doar în inima noastră, în visul nostru, în credință. Dar încet iese la iveală, „se naște”, dacă îmi permiteți acest fel metaforic de a vorbi despre el.

Păstorii din Antsirabe din Biserica Assemblée de Dieu s-au adunat împreună acum mai bine de 4 ani, când încă noi nu eram sosiți în Antsirabe, nici în Madagascar. S-au rugat împreună pentru acest lucru și i-au cerut lui Dumnezeu să le dea un radio. L-au numit prin credință „Aripile Credinței”.

Am venit în Madagascar, iar în timp, Dumnezeu ne-a pus pe inimă nouă, familiei Șaitiș, același motiv de rugăciune: de a avea un radio. Suntem convinși că un radio poate amplifica forța de evanghelizare în regiune, poate să ajute nu doar la informarea populației, ci și la educarea oamenilor în spiritul încrederii în Dumnezeu.

dsc_2394-2 Dorința noastră și a păstorilor malgași s-au întâlnit. Încet va deveni un lucru real. Aleluia! Deocamdată este doar un studio care se dezvoltă. Am adus o parte din aparatură din România. M-a ajutat Daniel Trotea, director al unui radio FM din Caransebeș și un creștin fantastic, care mi-a recomandat kit de sunet și înregistrare de bună calitate. M-a învățat despre programe Viorel Pop, un prieten drag cu o lucrare puternică în comunitatea creștină - Știri Creștine. M-a învățat despre cum să creezi o emisiune video, aplicată și la radio, Petru Amarei, Directorul RTN Chicago, un om pe care prețuim nespus. M-a învățat despre video, dar ne-a ajutat la dezvoltarea lucrării David Șuclea, fost realizator al emisiunilor de la Radio Cireșarii - „După amiaza cu David.”

img_3936 Am format două echipe: echipa tehnică - din băieți tineri, care știu să lucreze pe calculator și care sunt dornici să învețe programul Cubas și alte programe de lucru pe sunet, și echipa de creație, alcătuită din păstori și crainici - păstorii fiind responsabili cu învățătura - avem în echipă 10 păstori, iar crainicii lucrând la diferite piese radiofonice, prezentând emisiunea, făcând introducerile și finalurile.

Am făcut un studiu asupra tuturor radiourilor din Antsirabe pentru a vedea unde am putea să oferim emisiuni care să fie transmise la cel mai bun timp al zilei, când este audiență ridicată, dar și la un preț bun, care să ne permită să ne încadrăm într-un anumit buget. Am ajuns deja la un acord și urmează să semnăm contractul de difuzare cu un radio. Deja ne-am apucat să creem emisiuni, am programat întâlnirile cu păstorii pentru mesaje scurte sau predici mai concentrate. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea izbândă în această lucrare! Vă chemăm să ne fiți alături și dvs prin rugăciunile făcute pentru același scop: Radio Aripile Credinței (deocamdată).

 

 

Comentarii

Leave a Reply

Close