Prietenii cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu

Prietenii cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu

Prietenii cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu

Venirea acasă este întotdeauna o bună ocazie să vizităm Bisericile Evanghelice din România care ne-au sprijinit sau sunt alături de noi în lucrarea din Madagascar. Cea mai mare parte a lor sunt Biserici Penticostale, dar avem parte de sprijin ocazional și din partea Bisericilor Baptiste.

 Duminicile sunt puține, de aceea este destul de greu să ajungem în foarte multe locuri, deși ne dăm toate silințele.

Biserica Speranta ClujAm vizitat Biserica Mamă - Speranța, din Cluj-Napoca și ne-am închinat cu frații de la Biserica Adorațio din Florești, păstorită de Daniel Bote.

Am profitat de faptul că ne-am putut vizita părinții în Satu Mare și am trecut pe la Biserica Adevăr și Lumină și Centrul Creștin Isus Lumina lumii, vizitându-l pe păstorul Victor Opriș, acum într-o stare mai precară de sănătate, dar cu inima deschisă spre salvarea oamenilor și pentru misiunea externă.

Ne-am bucurat de o sărbătoare a misiunii care se face o dată pe an în Biserica Speranța din Cluj-Napoca și de Biserica Betel din Florești, rămânând în zona Clujului pentru a putea ajunge la medicii care ne-au supus diferitelor investigații medicale: investigații ale organelor interne, articulații, circulație și inimă, mici reparații dentare, operații mai vechi cu anumite recidivări, probleme legate de coloana vertebrală și sistemul nervos central.

Lucrurile astea ne dau impresia că îmbătrânim, dar în același timp ne apropie de oameni pe care îi întâlnim în diverse locuri, fie pe holurile spitalelor, fie la ușa diferitelor cabinete medicale.

Biserica Cezareea Echipa pastoriAm avut un mare privilegiu să întâlnim o echipă mai mare de păstori în Reșița, precum pastorul Titus Coroban, Ciprian Bârsan, Florin Ciochină, Dan Hârtie, Samuel Izvenar, ce studiau împreună un curs de Focalizare a liderilor, supervizat de pastorul Nelu Mureșan din Turda.

La Reșița am întâlnit oameni speciali, precum echipa de lucru a păstorului Ciprian Bârsan, care ne-au primit în Biserica Izvorul Vieții cu multă dragoste și înțelegere, rugându-se, încurajându-ne și sprijinind financiar lucrarea din Madagascar. Am primit chiar câteva sfaturi și un mic start legat de viitorul unui radio în Madagascar, de la Daniel Trotea, unul dintre liderii Bisericii Izvorul Vieții, cu multă experiență în această direcție.

La Bocșa Montană am avut privilegiul de a participa la un botez alături de păstorii Gheorghe Merticariu și Irinel Sturzu de la Chieri, Torino. Un grup de 7 persoane de diferite vârste și-au mărturisit prin botezul în apă intrarea în Legământ cu Dumnezeu și în Trupul lui Hristos.

Călătoriile încă nu s-au sfârșit. Mai avem de ajuns în Hunedoara, Timișoara, Brașov, Suceava, dacă Dumnezeu ne va da putere și ajutor. Apoi, încet, ne pregătim bagajele pentru Madagascar, via Paris. Vă mulțumim frumos pentru bucuria pe care ne-ați oferit-o de a ne primi cu brațele deschise și de a ne arăta că iubiți alte popoare și pe noi, o mică familie „rătăcită în mod divin” pe acele plaiuri africane. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Comentarii

Leave a Reply

Close