Știri săptămânale...și idei ale Duhului Sfânt în Madagascar - Familia Șaitiș Marcel și Ioana

Știri săptămânale...și idei ale Duhului Sfânt în Madagascar - Familia Șaitiș Marcel și Ioana

Știri săptămânale…și idei ale Duhului Sfânt în Madagascar – Familia Șaitiș Marcel și Ioana

Dragii noștri prieteni, frați și surori,

      Dragi frați păstori și familii din bisericile lui Hristos,

 

Vă salutăm cu drag din Madagascar, din Proiectul Joy4Madagascar. Deși suntem în carantină, lucrul Domnului nu este în carantină. Deși suntem blocați în orașul nostru și împrejurimile lui din luna martie 2020, muncim cu drag în ceea ce Dumnezeu ne-a călăuzit. După ce am stat „paralizați” la început, am fost încurajați să luăm în calcul că această criză poate să dureze un an sau doi ani, așa că trebuia să ne acomodăm cu „noua normalitate” și cu atenție, să continuăm lucrarea misionară. Așa am și făcut! Viața este alcătuită din munți și văi. Este important ca în fiecare vale să găsim și lucrurile bune, să ne folosim creativitatea pe care Duhul Sfânt o pune în noi și să continuăm să lucrăm. 

În timp de criză am putut să îi vizităm mai des pe frații de la Leprozeria din Mangarano, am putut să le predicăm Evanghelia, să le oferim ajutor, ca de obicei, 20 de saltele, câte una pentru fiecare familie, 500 de kg de orez, ulei, zahăr, săpunuri și alte lucruri legate de hrana și igiena lor: medicamente, fașe pentru răni; În plus, am inițiat un proiect în care am cumpărat un kit complet cu panou solar, baterie de stocare a curentului, conductori, întrerupătoare, dulii, becuri, ca să instalăm la fiecare casă a prietenilor din Leprozerie (20 de case) panouri solare și să aibă lumină. Aceste lucruri și toate celelalte le-am făcut împreună cu Denisa Moldovan și Tabita Micu, misionare în Madagascar și colege de lucrare împreună cu noi, familia Șaitiș Marcel și Ioana.

Apoi, împreună cu aceste colege, am cumpărat 2 tone de orez, pe care le-am oferit fraților și surorilor, bisericilor din regiunea noastră, care au fost limitați să lucreze, iar o perioadă nici nu au putut să se mai întâlnească în biserici din cauza legilor în vigoare privind carantina, ceea ce a adus multă sărăcie în viețile lor. Pe lângă acest orez, am mai cumpărat în această perioadă încă o tonă prin care am ajutat familiile sărace din proiectele noastre, dar și pe păstorii malgași, cărora le-am dat săptămânal zeci de kilograme pentru familiile lor, ca să supraviețuiască crizei, mai ales că erau interzise adunările, iar frații și surorile din biserici sufereau ei înșiși din pricina crizei.

Dumnezeu a deschis și alte oportunități în vreme de criză, însă a trebuit să fim creativi: lucrări cu copiii - o remodelare a proiectului Didasko, copii care erau în prag de examene de stat și aveau nevoie de ajutor sau alte întâlniri. Am construit, cu ajutorul lui Dumnezeu și în colaborare cu păstorul Sylain Naina, Studioul al treilea din Proiectul Studio Radio Filadelfia, în cartierul Vatofotsy din Antsirabe, iar săptămâna viitoare ne vom muta cu toată aparatura în el. Am extins acest șantier, construind o mică casă pastorală, remodelând fațada Bisericii Efraima, vopsind interior și exterior biserica și contribuind la crearea unui sistem anti-ciclon pentru protecția clădirii bisericii Efraima. Acum suntem la faza de „curte”, curtea bisericii, pe care o astfaltăm, unde Denisa și Tabita s-au implicat alături de noi pentru a finaliza această lucrare.

Poate părem plini de bani în timp ce vă explic aceste lucrări, mai ales cele legate de construcții. Nu este însă cazul să priviți așa. Ne-am rugat și ne-am sacrificat! Și dumneavoastră v-ați sacrificat alături de noi și ne-ați ajutat. La un moment dat, am apelat pe toți prietenii care au fost în Madagascar să facă un efort pentru biserica păstorului Naina Sylvain. Nu mi-a fost ușor să le cer ajutorul, ca fiecare să dea ceva de dragul lucrării lui Dumnezeu, pentru că știam că ei înșiși treceau prin situații dificile. Păstorul Ciprian Bârsan era în spital, bolnav de Coronavirus, păstorului Daniel Hada tocmai îi murise mama, alți frați din Franța, Anglia, SUA, Canada și România aveau propriile lor crize financiare, mai ales că situația mondială este într-o vale adâncă în aceste momente. Dar, cu toate acestea, v-ați sacrificat fiecare dintre dvs. Iar noi înșine, „ne-am întins” și am tras de bani ca să se potrivească cumva pe nevoile de aici. A trebuit să fim creativi împreună cu partenerele și partenerii noștri. Păstorul Naina, ce a condus șantierul, a trebuit să își folosească creativitatea la maxim, iar Duhul Sfânt chiar ne-a dat idei excepționale.

De aceea, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare dintre dumneavoastră și vă mulțumim frumos pentru dragostea dvs și sacrificiul făcut!

Noi am rămas blocați în Madagascar, dar acest lucru nu ne îngrijorează, pentru că aici ne este menirea de a sluji în această perioadă a vieții. În septembrie împlinim șapte ani de când locuim ca familie în Madagascar și opt ani de când am ajuns în Madagascar prima dată, ca să ne așezăm în lucrare. Simțim că abia acum înțelegem cu adevărat misiunea și putem să aducem valoare în viața celor cu care lucrăm. Cei care au crescut și au fost binecuvântați în primul rând am fost noi, familia misionară Șaitiș. Dacă Dumnezeu consideră că putem să mergem până la 15-20 de ani de lucrare misionară, fie aici, fie în alte părți ale lumii, suntem întru totul la dispoziția Lui! Și considerăm o mare onoare să îL slujim cu viețile noastre, cu eforturile, inima și toată pasiunea, în parteneriat cu dvs pe Marele Împărat, care își pregătește Împărăția!

Am început de o lună un nou proiect în vreme de criză: „știri săptămânale” pe care le trimitem către două radiouri: Radio Levi - un radio online din Reșița, aflat în îngrijirea Bisericii Râul Sfânt, pastor Ciprian Bârsan și la Radio Vocea Evangheliei Suceava, în emisiunile misionare create de Daniela Delibaș. Facem aceste emisiuni săptămânal, și le transmitem și prin intermediul internetului, dacă ne urmăriți. Primim idei care să ne ajute să ajungă aceste emisiuni la cât mai multă lume. Vă oferim un link https://soundcloud.com/saitis-marcel-909698488/stiri-saptamanale-din-madagascar-marcel-si-ioana-saitis unde puteți să ascultați una dintre aceste emisiuni radio cu știrile din săptămâna trecută și ce am început să facem în această săptămână.

Vă mulțumim pentru că ne ascultați, că ne susțineți în lucrarea lui Dumnezeu, că ne sunteți parteneri și prieteni, că investiți împreună cu noi în Împărăția lui Dumnezeu din Madagascar.

Cu aleasă dragoste și prețuire,

                            Familia Șaitiș: Marcel și Ioana, cu copiii Alessia, Ruth, Filip-David și Naomi

Comentarii

Leave a Reply

Close