Un corn mare pentru un copil mic

Un corn mare pentru un copil mic

Un corn mare pentru un copil mic

– aproximativ 2000 de cornuri pe luna pentru 220 de copii si 20 de profesori Am inceput acest proiect odata cu venirea pastorilor romani in Madagascar, in ianuarie 2015. Am dus doua cosuri mari cu cornuri sau briose la Scoala La Promesse si apoi la Colegiul Les Pigeons, ca dar din partea bisericilor romanesti, o comanda onorata de un patiser crestin.

01 Corn cu lapte

Ne uitam la ei cu ce potfa le infulecau atat in curtea scolii, cat si in salile de clasa. Cornul de forma unui cuib de viespi, dar mai mare, era atacat de fiecare copil dupa stilul lui. Unii mancau mijlocul mai dulce, uns cu miere de albine, apoi se delectau cu marginea mai pufoasa a cornului, altii incepeau de la margine, iar dulcele il lasau la urma. Le-am facut poze, iar ele au fost atat de graitoare!

 

Unii mancau mijlocul mai dulce, uns cu miere de albine, apoi se delectau cu marginea mai pufoasa a cornului, altii incepeau de la margine, iar dulcele il lasau la urma. Le-am facut poze, iar ele au fost atat de graitoare! Pastorii romani au insistat sa dezvoltam aceasta lucrare, dandu-le macar un corn pe luna. Dar Dumnezeu a deschis usi, iar mai multe familii s-au mobilizat in sustinerea acestei lucrari. Asa ca am ajuns la un corn pe saptamana, patru sau cinci cornuri pe luna. Doamna Rindra, directoarea Scolii ,,La Promesseˮ, ne-a spus ca la ei in scoala au fost copii care nu au stiut cum este gustul de paine, pentru ca nu au mancat niciodata. Toata viata au mancat orez, iar acum descopereau un gust nou, aluat dulce cu miere. Acest lucru ne-a atins inima. 05 Corn grupa mica

Am povestit acest cu lucru cu un om de afaceri din Europa, iar inima lui a fost sensibilizata de Duhul Sfant si a dublat numarul de cornuri, ajungandu-se acum la un total de 2000 de cornuri pe luna distribuite pentru 220 de copii si 20 de profesori. Nu a fost un proces usor, dar, cu rabdare si cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa punem la punct procesul distribuirii acestor cornuri, avand in vedere ca scolile sunt in localitati diferite : una la capatul orasului nostru, iar alta in alta localitate, in Talata. Va multumim frumos ca oferiti o mica paine dulce acestor copii. Familiile lor sunt enorm de multumitoare si implinite pentru acest har venit din Biserica Romaneasca.

 

Comentarii

Leave a Reply

Close