Un proiect mare inainte de Inviere: 500 de pachete de imbracaminte si incaltaminte pentru 400 de copii

Un proiect mare inainte de Inviere: 500 de pachete de imbracaminte si incaltaminte pentru 400 de copii

Un proiect mare inainte de Inviere: 500 de pachete de imbracaminte si incaltaminte pentru 400 de copii

Focul Invierii ne-a motivat sa indraznim cateva lucruri mari anul acesta si sa vestim prin ele Numele lui Isus Hristos. Astfel ca in apropierea evenimentului Invierii am cumparat mai multi baloti de haine venite din Europa si cativa saci de incaltaminte. Ne-am gandit sa imbracam aproximativ 400 de copii, iar pentru 100 de copii dintre acestia sa cumparam incaltaminte. Fara ajutorul dvs pretios nu am fi reusit.

Doua scoli le-am avut in vedere, cu peste 230 de copii, cu copiii profesorilor inclusi – La Promesse si Les Pigeons. Am vazut copiii de la Biserica din Antanikatsaka desculti, cu hainele rupte si foarte murdare, si am dus pachete atat cu haine, cat si cu incaltaminte pentru 45 de copii. Scoala biblica Vestea Buna ne-a intampinat cu alti 50 de copii, iar in zona Amboimena Sud, in jurul bisericii, s-a facut o lista cu peste 40 de copii. In proiectul Alfabetizare avem 8 copii si fratii lor – cam 20 de copii. Pentru familiile pastorilor din regiune am oferit atat incaltaminte, cat si imbracaminte, asa ca s-au mai completat inca 30 de persoane.

Nu a fost usor procesul de pregatire. Am selectat hainele bune, le-am spalat si le-am pregatit pe esantioane de varsta si am facut fiecare pachet cu numele copilului scris pe el. Cu pantofii am facut la fel. Am primit liste nominale inainte cu numele copilului, varsta si genul copilului, baiat sau fata, asa cum am cerut. Asa am putut avea certitudinea ca fiecare copil va merge acasa cu un pachet in care vor fi 2 sau trei haine. A fost o munca uriasa, dar Ioana a muncit cu drag, rugandu-se pentru fiecare copil in parte atunci cand ii punea hainele in pachet.

Apoi am inceput distributia lor. Fiecare pachet l-am oferit ca dar din partea Domnului Isus Hristos si ca gest de dragoste din partea Bisericilor evanghelice romanesti. Inainte de distribuiri am avut timp de partasie in cantare, rugaciune sau slujba divina, fiind Saptamana Mare, laudand cu recunostinta pe Dumnezeu. Inca nu am finalizat tot proiectul, dar am dat deja toata incaltamintea si aproape 300 de pachete cu haine. Dupa sarbatori mai avem 2 intalniri in care vom da restul de haine.

Cea mai mare bucurie a fost sa recunostem hainele curate pe copiii din aceste biserici sau scoli. O multumire sufleteasca si o implinire greu de descris este in inimile noastre. Va multumim ca ati fost alaturi de noi si ati sustinut cu drag lucrarea. Ati binecuvantat sute de copii si parinti.

 

 

Am dori sa va slujim prin rugaciune. Puteti sa impartasiti cateva motive cu noi?

 

Biserica din Antanikatsaka - Cantec: Vrei tu sa scapi de pacat?

Bucuria copiilor din Antanikatsaka la primirea pachetelor

La Colegiul Les Pigeons cu pachetele pentru copii

 

Comentarii

Leave a Reply

Close