„Intervenția” lumii supranaturale în lumea naturală: Planul lui Dumnezeu este Perfect!

„Intervenția” lumii supranaturale în lumea naturală: Planul lui Dumnezeu este Perfect!

„Intervenția” lumii supranaturale în lumea naturală: Planul lui Dumnezeu este Perfect!

Dragul meu prieten,

Te salut din Madagascar, recunoscător că pot să îți trimit această Scrisoare de informare. Mi-ar fi plăcut să îți scriu mai des, însă așa cum vei vedea din scrisoare, suntem destul de prinși cu lucrarea.

 Îmi „deschid inima” în această scrisoare. Mă fac transparent! Îți spun prin ce dureri am trecut în acești ani, dar și cum Dumnezeu ne-a ajutat. Au fost aproape doi ani de frământări, în care am trecut prin „văi adânci” ale lucrării misionare din punct de vedere financiar. Ne-am tot gândit dacă Dumnezeu ne mai vrea aici sau ne dorește în România. Între români. Au fost ani de test. Au fost momente în care Dumnezeu a vrut să ne apropiem mai mult de El. Să ne prindem total de El. Să fim convinși de Voia Lui pentru misiunea transculturală. Pentru Madagascar. Ioana, soția mea, chiar a postit 40 de zile doar cu apă, ca Domnul să îi dea înțelegere și convingere pentru etapa următoare din lucrare. Iar Dumnezeu ne-a vorbit. Și ne-a dat claritate.

Ai fost instrumentul prin care Dumnezeu ne-a întărit credința și ne-a arătat Frumusețea Lui. Când te-ai rugat pentru noi, Dumnezeu a ascultat. Când ai postit pentru noi, Dumnezeu a luat în considerare. Când ne-ai trimis un emoticon sau o încurajare, Dumnezeu ne vorbea prin tine. Când ai rupt din pâinea ta câștigată cu trudă sau prin înțelepciunea unei afaceri reușite, Dumnezeu te folosea pentru noi și pentru cei cărora le slujeam. Îți suntem profund recunoscători! Îi mulțumim din toată inima lui Dumnezeu că ți-a mișcat inima în momente în care poate nici nu îți dădeai seama.

Eram într-o lucrare în junglă (evanghelizări în sate cu elicopterul). Nu mai aveam bani. Nici acasă nu mai erau. Conturile ne erau goale. Eram frământat! Într-una dintre seri, când ne-am întors în orășelul Manakara, unde era baza de pornire și încărcare cu combustibil am primit un mesaj pe PayPal. Ai primit bani din ...Canada. O familie dragă nouă, care s-au mobilizat de ani de zile și ne trimit lunar o anumită sumă, ne trimiseseră 400 Euro. Wow! A fost o gură de aer!

Am fost invitați de o familie din Brașov să îi vizităm în această vară (când am ajuns în România). Ne-am povestit din experiențele lor anterioare cu Dumnezeu. Și-au manifestat dorința să vină la noi în Madagascar. Apoi ne-au dat un plic. Ne era rușine să ne uităm în el în timp ce eram de față cu ei. Le-am cerut datele de contact, pentru ca APME să le trimită o Scrisoare de mulțumire. După ce am plecat de la ei, am deschis plicul. Wow! Peste puterea noastră de gândire.

Într-o duminică seara ne-am scris pe o tablă albă agățată pe perete în bucătărie toate lucrurile de făcut pe săptămâna următoare. Aici, în Madagascar. Unele proiecte necesitau bani, dar nu îi aveam. Am stat cu Ioana și ne-am rugat: „Doamne, ale tale sunt toate acestea. Noi doar suntem administratorii tăi. Lucrează după cum vei crede Tu. Îți mulțumim frumos!” În acea noapte, am primit un mesaj din Spania. O familie ce stăteau înaintea Domnului pe genunchi, în Madrid, au înțeles că Dumnezeu le spune să trimită în Madagascar economiile lor pe câteva luni. Ca să nu se răzgândească, au trimis banii prin Paypal imediat. Wow! Încă o dată am văzut Slava Domnului în lucrare.

Zilele trecute am vorbit cu un pastor malgaș din Comitetul Executiv al Bisericii Assemblies of God (din Madagascar). Ceva m-a surprins în cuvintele lui: „Unii dintre noi vedem că iubești poporul malgaș. De peste 10 ani, de când ești în Madagascar, nu ți-ai schimbat mașina. Mașina ta s-a învechit și nici măcar nu ai vopsit-o. Unii dintre noi, cei care îi conducem pe credincioșii malgași sau unii dintre străinii care au venit să lucreze aici și-au schimbat și de două ori mașinile. Tu nu ai făcut-o. Ați preferat să folosiți banii să ne slujiți nouă.” Wow! Chiar m-a încurajat acest mesaj. Cineva dintre cei cărora le slujeam vedeau niște lucruri la care noi nici nu ne-am gândit.

Povestirile de mai sus au fost despre bani. De ce? Pentru că asta a fost presiunea cea mai mare unde am fost încercați în ultimii doi ani. Dar misiunea lui Dumnezeu nu este doar despre bani. Este despre suflete salvate, despre vieți transformate, este despre oameni care au trecut de la un nivel de viață extrem de sever și sărăcie extremă la o viață în care să poată avea grijă de familiile lor, datorită principiilor Cuvântului, dar și al modelului pe care l-am împărtășit cu ei. Este vorba despre intervenția miraculoasă a lui Dumnezeu în viața noastră, în lucrarea misionară, în viețile celor din jur prin misiunea pe care o facem în Marea Insulă Roșie.

De aceea, îți mulțumim frumos pentru implicarea ta aici! Nu este vorba despre bani. Este vorba despre Împărăția lui Dumnezeu. Este vorba despre sufletele pierdute, care mor fără a-L cunoaște pe Domnul Isus Hristos! Este vorba despre compasiune pentru oamenii fără Dumnezeu. Este vorba despre Porunca Domnului Isus Hristos, ce îi reflectă pasiunea pentru cei pierduți: „Toată puterea Mi-a fost dată în Cer și pe pământ. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.”

Ești în acest plan de salvare a oamenilor? Cu siguranță că Da. Însă dacă vrei, te poți alătura cauzei Împărăției lui Dumnezeu din Madagascar. Suntem aici să te reprezentăm, să mergem împreună cu tine, să propovăduim Evanghelia.

Am scris încă o Scrisoare de Informare, nr. 12/2023. O poți vedea în format PDF. Și o poți împărtăși cu Biserica în care te afli. Sau cu Cercul de Rugăciune. Ca să vă rugați pentru noi. Ca să vă implicați.

Cu aleasă dragoste, Marcel și Ioana Șaitiș, cu toți copiii: Alessia, Ruth, Filip și Naomi și cu Echipa Joy4MG - Asociația Fifaliana Indray

 

Vrei să te implici imediat?

O poți face apăsând pe linkul alăturat: https://misiunemadagascar.ro/prin-sustinere-financiara/

Aici sunt mai multe modalități prin care poți să vii „financiar alături de noi.” Doar dacă Dumnezeu îți vorbește în acest sens.

https://misiunemadagascar.ro/prin-sustinere-financiara/

https://misiunemadagascar.ro/prin-sustinere-financiara/

 

Comentarii

Leave a Reply

Close